Сигнал до главния прокурор за нарушение на социалната изолация от

...
Сигнал до главния прокурор за нарушение на социалната изолация от
Коментари Харесай

Сигнал до главния прокурор: В централата на БСП нарушават мерките срещу коронавируса

Сигнал до основния прокурор за нарушаване на обществената изолираност от видни фигури на Българска социалистическа партия по време на изключителното състояние са изпратили от Антикорупционния фронт. Копия са адресирани и до шефа на спешния щаб ген. Мутафчийски, до здравния министър Кирил Ананиев и до РЗИ-София, написа Дарик.

" Искам да алармирам за систематични нарушавания на противоепидемичните ограничения за обществена отдалеченост в седалището на Българската социалистическа партия (БСП) с адрес София, ул. „ Позитано “ No20. До мен стигнаха образни доказателства и свидетелства, от които ясно проличава, че карантинните ограничения на посочения адрес всекидневно не се съблюдават от евродепутати, членове на Българска социалистическа партия и чиновници на партията, като по този метод се нарушават редица наредби, заповеди и рекомендации за отбрана на популацията от разпространяване на COVID-19 ", написа в сигнала.

Посочва се още, че в партийната централа на Българска социалистическа партия се намира „ ведомствено “ заведение (бар-ресторант), където се сервират храни и питиета, и обслужват клиенти в непосредствено нарушаване на Заповед РД-01-124/13.03.2020 на Министъра на опазването на здравето. Според приложените видео доказателства в заведението посетителите " се хранят на маси, струпани на групи от повече от трима души ", без защитни средства против предаване на вируса. Посочва се, че нарушителите са видни лица от Българска социалистическа партия, депутати и евродепутати, както и хора от партийния уред.

" В сходна рецесия публичните организации и фигури на пубични длъжности като Европейския парламент би следвало да дават образец на популацията за спазването на законите и публичните правила, а не да показват незачитането им ", написа в сигнала до иван Гешев. Настоява се още прокуратурата и РЗИ да подхващат съответните ограничения, в това число и с налгането на санкции за неспазването на заповедите.

Авторите на сигнала ползват снимков материал и видео, с цел да потвърдят изказванието си, че ресторантът на " Позитано " 20 работи, а партийните функционери обядват там. /tribune.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията.
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР