Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров са внесли от ВМРО

...
Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров са внесли от ВМРО
Коментари Харесай

ВМРО иска от Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет

Сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров са внесли от Вътрешна македонска революционна организация за " неприемлива интервенция в правосъдната система на България " от страна на Българския хелзинкски комитет. Те упорстват да бъде прекъсната активността на БХК. Повод за настояването им е предварителното освобождение от пандиза на австралиеца Джок Полфрийман.
Сигналът до Цацаров е импортиран от зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и депутата от партията Александър Сиди. Според тях " БХК по директен и индиректен метод оказва напън върху българските магистрати и прави противоконституционна, незаконна, неморална и намерено антибългарска активност ". Двамата настояват, че в Закона за юридическите лица с нестопанска цел е планувана опция да бъде прекъсната регистрацията на организации като Българския хелзинкски комитет.
Според Вътрешна македонска революционна организация " най-скандалната активност " на БХК е обвързвана " не със отбрана на правата на онеправданите, а с организирането на семинари за съдии, прокурори и следователи, част от които по-късно вземат решение орисите на потвърдени нарушители като Полфрийман ".
Припомняме се, че организацията номирира Полфрийман за премията " Човек на годината ". Намеква се и за връзки сред Българския хелзинкски комитет и арбитър Калин Калпакчиев, който е ръководител на правосъдния състав, постановил предварителното освобождение на австралиеца, наказан за убийството на студента Андрей Монов.
През 2013 година Сдружение " Български хелзинкски комитет " награждава арбитър Калпакчиев като подгласник в класацията " Човек на годината ". Същата тази премия, за която през 2015 година е номинирано и лицето Джок Полфрийман. Нещо повече - арбитър Калпакчиев получава през 2016 година и две награди за присъединяване в конкурс, проведен от неправителствената организация. Последователност от събития, които подозрително се преплитат, пишат от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР