Сигнал до bTV за незаконно строителство и изливане на мръсни

...
Сигнал до bTV за незаконно строителство и изливане на мръсни
Коментари Харесай

Има ли незаконно строителство на плажа "Райския залив"?

Сигнал до bTV за нелегално строителство и изтичане на мръсни води на плажа „ Райския залив” край Созопол.

Снимка: bTV

В края на предходната година плажът, който попада в предпазена околност " Колокита ", е предан чартърен. Наемател е общински консултант от ГЕРБ в морския град.

По-малко от 400 метра е дължината на бреговата линия, раздрана сред камъните, само че към този момент си има наемател.

Снимка: bTV
" Плановете са такива - да го стегнем, да сложим чадърчета, да го почистим, да идват хората и да се радват. Там също ще има избавителен пост и моите наблюдения са, че идват хора от прилежащите хотелчета и би трябвало да го създадем да му наподобява ", сподели Стойчо Неделчев – наемател на плаж " Райски залив ".

Как ще осигурявате сигурността на туристите като няма достъп до тук?

Постоянно се борим да ни създадат някакъв път, някакъв достъп. Би било редно, откакто министерството ни го дава чартърен.

Стълби има единствено до част от плажа.

" От горната страна заливът е затворен с бетонни стени и желязна ограда ", изясни Неделчев.

Снимка: bTV
В оградения парцел откриваме само работничка, която поддържа голямата частна градина върху скалите. Само името е оживяло от тогавашния „ Райски залив” – гората е отрупана с бетонни постройки, плажът - с отпадъци. Прогонени са и риболовците.

Снимка: bTV

" Ние към този момент не смеем и да отидем нататък, тъй като всичко е затворено… нито на скалите може да отиде човек, нито на плажната линия. Това е новото строителство, което се направи”, сподели Росен Симеонов – риболовец.

Плажът, който за първи път това лято ще посреща туристи като заплатен, към този момент е проверяван от институциите.

Снимка: bTV
" Получихме сигнал по отношение на изгаряне на отпадъци… Това са били старите дървени постройки, от тях е идвало изгарянето, нямало е изгаряне на рискови боклуци, прекратено е незабавно. Има един търговски обект, който е координиран с нас и схемата е съгласувана по Закона за предпазените територии ", съобщи Тонка Атанасова – шеф, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Снимка: bTV
" Tова позволение за монтаж, което издава общината за краткотраен преместваем обект и уреди, са според утвърдена от Министерство на туризма схема”, изясни Катя Стоянова – и.д. кмет на община Созопол.

Снимка: bTV
" Странното е, че идват някакви сигнали от съседи, вместо да се радват, че мястото се чисти. Явно на някой нарушаваме спокойствието или нещо му пречим ", разяснява наемателят на плаж " Райски залив ".

Предстои нова инспекция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР