Siemens получи поръчка от германската провинция Хесен за изграждане на

...
Siemens получи поръчка от германската провинция Хесен за изграждане на
Коментари Харесай

Проектират електрическа магистрала в Германия

Siemens получи поръчка от немската провинция Хесен за създаване на надземна контактна линия за електрифициран товарен превоз върху 10-км магистрален сектор. Линията ще доставя сила за електрическо задвижване на хибридни камиони.

Новаторската идея за електрическа автомагистрала (eHighway) беше показана от Siemens през 2012 година Системата ще бъде конфигурирана на федералната автомагистрала А5 сред два транспортни възела. Това ще е първият тест за eHighway на социална автомагистрала в Германия. Siemens ще дава отговор за планирането, построяването и като алтернатива - за поддръжката на системата.

Системата се построява като част от взаимния план ELISA (Електрифициран новаторски тежкотоварен превоз по автомагистрали) на немското федерално Министерство на екологията, опазването на природата, постройките и нуклеарната сигурност (BMUB). Компанията Hessen Mobil, отговаряща за ръководството на пътищата и превоза в Хесен, управлява плана.

eHighway предлага стопански използвано решение за товарен шосеен превоз, който не нанася вреди на климата. Технологията се явява опция на камионите с мотори с вътрешно горене, разяснява Роланд Едел, основен механически шеф на направление Мобилити на Siemens.

Електрическата мрежа е два пъти по-ефикасна от моторите с вътрешно горене. Това освен значи понижаване на половина на потреблението на сила, само че и доста понижаване на замърсяването на въздуха, подчертаха от немската компания.

Основният детайл на системата е интелигентният пантограф на камионите, смесен с хибридна задвижваща система. Машините, оборудвани със системата, се движат без нездравословни излъчвания, с помощта на електричество от надземната линия и автоматизирано минават към хибридно задвижване по пътища без такива линии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР