Siemens България откри свой инжeнерен център във Варна. Той ще

...
Siemens България откри свой инжeнерен център във Варна. Той ще
Коментари Харесай

Siemens откри собствен инженерен център във Варна

Siemens България откри собствен инжeнерен център във Варна. Той ще обслужва автомобилната промишленост, като в него ще се създават и внедряват новаторски системи за автоматизация и цифровизация на индустриалните процеси на някои от най-големите автопроизводители в света.

Хъбът започва с екип от 12 души, като броят им ще нараства дружно с разширението на активността. До края на идната година се чака чиновниците да станат 30, оповестяват от компанията.

Работата на софтуерния център е съсредоточена върху автомобилната промишленост, защото това е един от главните браншове, върху които се концентрира Siemens.

" Siemens България уголемява фамилията си, откривайки още едно значимо звено - нов инженерен хъб, ситуиран в град Варна. Това е извънредно значимо събитие за нас, още повече, че се случва в годината, в която компанията отбелязва 140 години наличие в страната ", съобщи основният изпълнителен шеф на Siemens България доктор инж. Боряна Манолова по време на формалното разкриване.

За да отговори на високите условия на клиентите, екипът на хъба сплотява специалисти, профилирани в 4 разнообразни профила - инженери проектанти, инженери програмисти, инженери автоматизация - PLC програмиране, както и инженери автоматизация - роботно програмиране.

Варна е определена като местонахождение за новия хъб при сериозна конкуренция със прилежащи страни. Важна роля за това играят преимуществата на града, измежду които смисъла му като значим транспортен център, постоянното развиване на вложенията в района, както и високото равнище на просветителните институции, което основава добър кадрови капацитет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР