Siemens AG и General Electric Co. подписаха с Министерство на

...
Siemens AG и General Electric Co. подписаха с Министерство на
Коментари Харесай

Siemens AG и General Electric Co. подписаха с Ирак предварителни споразумения за възстановяване на енергийната мрежа


Siemens AG и General Electric Co. подписаха с Министерство на електроенергетиката на Ирак предварителни съглашения за възобновяване на локалната развалена електроенергийна инфраструктура. Това излиза наяве от информация на Dow Jones.

GE съобщи в неделя, че възнамерява разширение на мощностите на иракската енергийната мрежа с 14 ГВт, основаване до 65 хиляди работни места и оказване на помощ на държавното управление на страната за отбягване на вреди от порядъка на 3 милиарда $ годишно. Според американската компания като начало ще се стартира с възобновяване на съществуващата нарязвам, с цел да може към 2019 година да се вкарат в употреба мощности от 1,5 ГВт.

Siemens от своя страна заяви в събота, че за четири години ще пусне в употреба мощности от порядъка на към 11 ГВт, с което ще усили актуалните мощности с към 50 % и ще сътвори десетки работни места.

Компанията съобщи, че за три месеца може да възвърне енергоснабдяването в регионите с население от към 300 хиляди души.

Нито една от фирмите не е подписала юридически обвързващ контракт, само че предварителните съглашения се считат за първа стъпка за постигането на дефинитивна договорка. По-рано двете компании претендираха за един общ контракт, който, съгласно информация в медиите се оценяваше на сумата от към 15 милиарда $.
Между двете компании има конкуренция във връзка с подписването на контракт, поради проблемите им с бизнеса с ТЕЦ-овете. През последните години и двете компании редуцираха много работни места, което в частност се дължи на прекосяването към силата от възобновими източници и понижаване на търсенето на огромни турбини, означават наблюдаващите на пазара.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР