Сидни записа най-горещата ноемврийска нощ, тъй като най-големият град в

...
Сидни записа най-горещата ноемврийска нощ, тъй като най-големият град в
Коментари Харесай

Страшен мор в Сидни

Сидни записа най-горещата ноемврийска нощ, защото най-големият град в Австралия страда от гореща вълна през уикенда, при която дневните температури доближават над 40 градуса по Целзий, предадоха международните организации.

Температурата през нощта не е спаднала под 25,3 градуса по Целзий в събота против неделя в централната част на Сидни, сочат данните на метеорологичното бюро, което я прави най-горещата ноемврийска нощ откогато стартира регистрирането.

Температурата към този момент беше достигнала палещите 30 градуса по Целзий към 04:30 сутринта в неделя, преди да доближи над 40 градуса за втори следващ ден.

"Нов Южен Уелс е в разгара на мощна гореща вълна ", сподели Агата Имелска от Бюрото по метеорология. Рекордите денем за ноември паднаха в югоизточната част на Австралия, като градовете Грифит и Милдура доближиха надлежно 43,2 и 45,7 градуса по Целзий в събота.

Заради горещата вълна има забрани за запалване на огньове, която влезе в действие в огромни елементи на щат Нов Южен Уелс, който беше мощно обиден от пагубни пожари през последното лято.

Редица пожари избухнаха в неделя, в това число един в западните околности на Сидни. Повече от 60 пожара към момента горят в щата, само че множеството бяха сложени под надзор от пожарникарите, защото смяната на южния вятър докара до бърз спад на температурите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР