Сидни обяви първите си големи ограничения за водата в рамките

...
Сидни обяви първите си големи ограничения за водата в рамките
Коментари Харесай

Рекордна суша в Австралия: Сидни наложи ограничения на водата

Сидни разгласи първите си огромни ограничавания за водата в границите на десетилетие. Те ще бъдат въведени за домовете и бизнеса поради рекордна суша.

``
реклама
Правителството на Нов Южен Уелс съобщи, че по-големите водосборни басейни в района на Сидни са с едни от най-ниските приливи от 40-те години на предишния век и че рестриктивните мерки ще бъдат въведени от идната седмица, оповестява Агенция Франс Прес, представена от Българска национална телевизия.

Домакинствата в района ще би трябвало да бъдат лимитирани в потреблението на вода.

Хората в Сидни ще бъдат глобявани до 220 австралийски $ (150 американски долара), а бизнесът до 550 австралийски $ за оставяне на работещ маркуч с вода или потребление на впръскваща система за напояване на градините.

Австралия се изправи през най-горещото си лято от предишния декември до февруари.

Управлението на водите на страната беше парещ въпрос в неотдавнашните избори след всеобщите убийства на риба в река Мъри-Дарлинг, която управляващите показаха като един от басейните с невисок воден прилив и равнища на О2.

Учените настояват, че тежката суша, измъчваща вътрешната част на източна Австралия е смъртоносна. Австралия не за първи път се изправя пред рискови метеорологични условия, защото през летните месеци постоянно се стига до пожари, наводнения и суша.

Сидни имаше сложени ограничавания за водата през 2009 година, когато тежката суша продължи повече от десетилетие в някои елементи на страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР