Сидни. Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви, че Китай

...
Сидни. Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви, че Китай
Коментари Харесай

Марк Еспър: Китай дестабилизира Индо-тихоокеанския регион

Сидни. Американският министър на защитата Марк Еспър съобщи, че Китай дестабилизира Индо-тихоокеанския район, като също така упрекна Пекин в кражба на интелектуална благосъстоятелност и „ преобразяване на международния пазар в оръжие “, предава Reuters .
Коментарът му е изработен в границите на първото му задгранично пътешестване от както пое управлението на Пентагона и са на фона на ескалиращата комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати.
„ Ние имаме вяра, че нито една нация може или би трябвало да господства Индо-тихоокеанския район и работим в тясно съдействие с нашите съдружници и сътрудници, с цел да отговорим на възходящите отбранителни потребности на региона “, сподели Еспър пред кореспонденти в Сидни.
„ Освен това се противопоставяме остро против притеснителното и агресивното държание на Китай, дестабилизиращо района. Това включва превръщането на международния пазар в оръжие, потреблението на грабителски похвати в търговията и стимулирането на държавно спонсорирана кражба на интелектуална благосъстоятелност от други страни “, сподели още министърът.
Китай претендира за голяма част от Южнокитайско море, което би донесло годишни доходи от жестоко 3,4 трлн. $ от такси. Някои страни, измежду които Малайзия, Филипините, Тайван и Виетнам се опълчват на това искане, напомня организацията.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР