Сидеров и Симеонов направиха най-зрелищното шоу в Министерски съветБългаринът няма

...
Сидеров и Симеонов направиха най-зрелищното шоу в Министерски съветБългаринът няма
Коментари Харесай

Държавата се напълни с редници /ОБЗОР/

Сидеров и Симеонов направиха най-зрелищното шоу в Министерски съвет

Българинът няма потребност към този момент нито от цирк, нито от кино. Малките съдружни патньори на ГЕРБ устроиха следващия зрелищен театър, който засенчва представленията на цирк " Балкански " и всички холивудски военни екшъни.
Денят стартира с гневен взлом на водача на " Атака " Волен Сидеров пред Нова тв. Той настоя вицепремиерът Симеонов да подаде оставка, заплаши го със съд и го упрекна, че обслужва " редови войник Цеко ", тъй като наяве лобирал за втория въжен превоз на Банско.
Когато министрите се събрали на постоянното си съвещание в държавното управление, видели Сидеров да размахва писмо, с което упорства да получи цялостната информация кой и по какъв начин е разрешил на вицепремиера Симеонов да прави инспекции по българското Черноморие и се приготвили за ново шоу. То не закъсняло. Двамата водачи на " Атака " и НФСБ си разменяли обиди в лобизъм. Сименов още веднъж намесил " редови войник Киро ". Премиерът слушал словестните борби сред съдружните му сътрудници със стиснати зъби, а доста от министрите си шушукали и се подсмихвали. Премиерът поставил завършек на зрелищния театър като оповестил по какъв начин не поддържа никакви редови войници и припомнил делото, което кабинетът образува против компанията на Кирил Домусчиев. Ако сме желали да пазим някой - редови войник Киро или редови войник Райън, или който и да е, щяхме ли да го създадем?- попитал министър-председателят.
Искането Сидеров за промяната на вицепремиера пък изобщо не било обсъждано, защото Валери Симеонов не бил зависещ на Сидеров, а водач на партия в дребната коалиция „ Обединени патриоти ".
По-късно пред публицисти Волен Сидеров разгласи, че в ГЕРБ вършат неточност като отдръпват закона за приватизацията. Той счита, че Симеонов работи срещу личното си държавно управление. Атакистът попита какво прави в кабинета вицепремиер, който назовава сътрудниците си и самия министър председател лобисти и ги упреква според от избрани предприемачи. Изведнъж законът за приватизацията стана лобистки, тъй като една композиция от партии подвигнаха умозрителен звук - ДСБ, " Да, България ", Радев, Валери Синеонов и групата " Капитал ", сподели Сидеров и акцентира, че този кръг сега нападна държавното управление с измислени причини.
Относно закона за шума Сидеров разгласи, че нанася вреди на бизнеса. Според този закон могат да се затварят заведенията по преценка на Министерство на вътрешните работи. Това е една полицейщина, която ще нанесе вреди на туризма, разгласи Сидеров и добави, че е изпратил Сименов в изпълнителната власт, с цел да вдигне пенсиите, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Лидерът на " Атака " разкри още, че законът не е обсъждан в групата на Обединените патриоти.
Докато Сидеров атакуваше Симеонов, депутатите от НФСБ отвръщаха на удара. Вече не възприемаме водача на " Атака " Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група " Обединени патриоти ", изясни пред публицисти съпартиецът на вицепремиера Валери Симеонов - Валентин Касабов. Волен Сидеров постоянно бърка фантазията с действителността, отсече той. Според Касабов преди ден имало парламентарна група, на която обаче шефът й не участвал. Сидеров копира Симеонов, твърдеше Касабов, до момента в който той пък се разхождаше из Народното събрание с ветото на президента върху Закона за приватизация и следприватизационен надзор и шумно го поддържаше.
Засега обединението „ Обединени патриоти " се резервира, по-късно съобщи пред Епицентър.бг вицепремиерът Валери Симеонов. Знаете ли кой ме е назначил мен за вицепремиер? За заместител министър – ръководител съм назначен от Народното събрание!, безапелационен бе заместител министър-председателят. Той повтори, че няма защо да се извинява на Волен Сидеров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР