сички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от догодина,

...
сички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент от догодина,
Коментари Харесай

Сачева: Всички пенсии да бъдат увеличени еднакво от догодина

сички пенсии да бъдат увеличени с идентичен % от следващата година, а хората с най-ниски пенсии да получават ваучери за храна. Това е една от концепциите, които разисква общественото министерство, заяви министър Деница Сачева в Добрич, представена от.

Все още не е явен размерът на парите за храна, само че по думите ѝ няма да надвишава 120 лв. месечно .

„ За тези, които са с най-ниски пенсии до 369 лв., приказваме за към 340 000 души, има опция да се раздават ваучери за храна. Така, че към момента какво ще бъде окончателното решение е рано да го предпоставяме.

Това, което съм споделила, продължава да бъде годно и в действие. Това, което ще се опитаме да убедим народните представители при приемането на бюджета, е, че може би ще е по-добра композиция сред обществено обезпечаване и обществено подпомагане”, сподели Сачева.

„ С 504 млн. лева по Оперативната стратегия (ОП) за храни ще бъдат подкрепени фамилиите, които имат потребност от храна, хигиенични материали и детски такъми ,

в идващия програмен интервал от 2021 година до 2027 година Очакванията са, че повече от 600 000 лица с ниски приходи и в затруднена обстановка ще получат помощ по програмата”, сподели още министърът по време на посещаване в Добрич, където се включи в раздаването на хранителни пакети.



Тя акцентира, че размерът на европейските средства по тази Оперативна програма ще са в съвсем двоен размер от тези в сегашния интервал. За първи път към пакетите ще има и хигиенични материали и консумативи за новородени деца, които може да включват да вземем за пример памперси, кърпи, бебешки козметични средства и други артикули.

В Добрич министър Сачева посети част от хората, които получават най-необходимите за всяко домакинство хранителни артикули. По думите ѝ в региона ще бъдат обхванати над 8000 души, като те ще получат общо 129 тона храна. „ За първи път фамилиите с по трима и повече членове ще бъдат подкрепени с по 2 пакета”, добави тя.



Раздаването на храна стартира на 5 октомври и ще завърши в края на ноември. Ще бъдат раздадени 6500 тона артикули на стойност 15,7 млн. лева Очаква се пакетите да доближат до над 470 000 души. Програмата е финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица и от държавния бюджет и се реализира със съдействието на „ Българския червен кръст “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР