Сибирски студенти са създали безпилотна катафалка на базата на автомобила

...
Сибирски студенти са създали безпилотна катафалка на базата на автомобила
Коментари Харесай

Студенти от Сибир създадоха автономна катафалка

Сибирски студенти са основали безпилотна катафалка въз основата на автомобила Lada Kalina. Тя може да развива скорост до 5 км/ч и е предопределена за транспорт на умряли на територията на гробищните паркове.

Това заяви ТАСС като цитира представител на Научно-техническа информация " Автонет " - едно от 11-те посоки на държавна стратегия за публично-частно партньорство, целяща основаване на кардинално нови пазари и условия за превръщането на Русия в световен софтуерен водач към 2035 година

" Проектът е изпратен за значително доработване и не е планувано финансиране за него. В момента платформата на студентите развива до 5 км/ч и те са ѝ намерили приложение като погребално транспортно средство ", споделя Ярослав Федосеев.

Той добавя, че на създателите ще бъде предоставена консултация от професионални експерти, разработващи мощно автоматизиран превоз. " Надяваме се, че студентският план ще успее да усили крайцерската скорост на колата и да ѝ откри и друго приложение. Безпилотните технологии към този момент имат приложение в транспорта на пасажери, почистването на улици и пътища и складирането на товари. Убеден съм, че в бъдеще и сферата на ритуалните услуги ще претърпи цифрови промени. "

Компанията " Яндекс " е една от най-активно работещите по самостоятелни коли в Русия. Тя разгласи проекти за тестване на безпилотни коли в Москва и до края на 2019 година има желание да пусне над 100 броя. В бъдеще регионите с проби ще се усилят до 10, с цел да се усъвършенства технологията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР