Сиатъл Саундърс стана първият отбор от САЩ, който печели Шампионската

...
Сиатъл Саундърс стана първият отбор от САЩ, който печели Шампионската
Коментари Харесай

Сиатъл стана първият отбор от САЩ, който печели Шампионската лига на КОНКАКАФ

Сиатъл Саундърс стана първият тим от Съединени американски щати, който печели Шампионската лига на КОНКАКАФ – футболната централа на Северна, Централна Америка и Карибския басейн. Тимът от Сиатъл победи с безапелационното 3:0 Пумас де УНАМ (Мексико) и след 2:2 в първата среща подвигна купата с общ резултат 5:2. Две попадения за триумфа на американския тим вкара перуанският национал Раул Руидиас, като решаващо беше попадението му за 1:0 в 45-ата минута. След това той удвои в 80-ата, а Николас Лодейро в 88-ата минута постави точка на разногласието. За Лодейро това е попадение номер 3 във финалната серия, откакто се разписа два пъти в първия мач.

Актуалният формат на Шампионската лига на КОНКАКАФ е въведен от 2008-а година. Сиатъл е петият представител на Мейджър-лигата (МЛС), който доближава до край, само че първи победител и по този метод си подсигурява присъединяване на Световното клубно състезание в края на календарната година. До момента само клубове от Мексико са печелили купата, като Монтерей е рекордьор с пет трофея. Америка (Мексико Сити) и Пачука имат по две.

Това е осми огромен трофей за клуба от Сиатъл в историята му след две шампионски трофеи на Съединени американски щати, четири национални купи и един път извоювана " Съпортърс Шийлд ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР