Сиатъл Маринърс стана едва вторият отбор в историята на МЛБ,

...
Сиатъл Маринърс стана едва вторият отбор в историята на МЛБ,
Коментари Харесай

Сиатъл изравни рекорд с хоумрън в 14-и пореден мач

Сиатъл Маринърс стана едвам вторият тим в историята на МЛБ, блъснал най-малко един хоумрън в първите 14 мача от сезона. Досега върхът принадлежеше еднолично на Кливланд Индиънс от 2002 година Тази нощ " моряците " съкрушиха Канзас Сити Роялс с 6:5 като посетители със соло изстрел на Мич Ханигър в 9-ия ининг.

За Маринърс това бе общо 34-ти хоумрън от началото на шампионата през 2019 година и по този начин отборът изравни различен връх – на Сейнт Луис Кардиналс от 2000 година за най-вече удари над оградата в първите 14 мача. Освен това успеха бе 12-а за Сиатъл тази година и по този начин бе усъвършенстван клубният връх за най-хубав старт на сезона. През последните три десетилетия още единствено два отбоа са започвали с актив 12-2 – Тексас Рейнджърс през 2012 година и първенецът Бостън Ред Сокс през 2018 година



" Честно, още когато се събрахме за пролетните тренировки знаех, че ще имаме много добър състав. Тръгнахме в действителност добре и това е ужасно. Просто би трябвало да продължим да се опитваме да сме по-силни, да се учим и да се концентрираме ден за ден “, показа Ханигър, който изпрати топката на клоузъра на " кралските " Брад Боксбъргър (L 0-2) в булпена зад десния аутфилд на ст. " Кауфман ".

После затварящият питчер на Сиатъл Роенис Елиас (S 2) подпечата успеха на гостите, макар че позволи шлагер и две бази за боли в долната част на 9-ия ининг. Това трансформира в победител риливъра Антъни Суорзак (W 1-0), който бе изработил последните 2 аута в 8-ия. В началото на мача стартерът Юсей Кикучи затвори 6 ининга с 5 шлагера и 3 точки, а Мат Феста (2 ER) и Зак Роскъп хвърляха по 2/3 в 7-ия и 8-ия.



Частично помрачен остана различен рекордьор – десният аутфилдер на Канзас Сити Уит Мерифилд. Откриващият батер в реда на Роялс пласира RBI-бънт в 7-ия ининг и удължи серията си от най-малко един шлагер на 31 следващи мача. Това е нов клубен връх, пращащ в историята достижението от 30 такива срещи на члена на Залата на славата Джордж Брет през 1980 година

За Сиатъл (12-2) успеха беше пета поредна и отборът оглавява еднолично класирането в Западната дивизия на Американската лига, с три мача и половина задатък пред Хюстън Астрос (8-5). Канзас Сити (2-9) пък загуби девети следващ дуел след двата триумфа при започване на сезона и се утвърди на дъното в Централната дивизия.



Канзас Сити Роялс - Сиатъл Маринърс 5:6
ст. " Кауфман "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
СИАТЪЛ
1
0
2
2
0
0
0
0
1
6
11
1
КАНЗАС СИТИ
1
1
1
0
0
0
2
0
0
5
10
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 10 АПРИЛ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Кливланд Индиънс 4:1
Чикаго Уайт Сокс - Тампа Бей Рейс 1:9
Балтимор Ориолс - Оукланд Атлетикс 3:10
Хюстън Астрос - Ню Йорк Янкис 8:6

Национална лига

Колорадо Рокис - Атланта Брейвс отсрочен
Сан Франциско Джайънтс - Сан Диего Падрес 1:3
Синсинати Редс - Маями Марлинс 2:1
Филаделфия Филис - Вашингтон Нешънълс 1:15
Сейнт Луис Кардиналс - Лос Анджелис Доджърс 7:2
Чикаго Къбс - Питсбърг Пайрътс 2:5

Интерлига

Ню Йорк Метс - Минесота Туинс 9:6
Аризона Дайъмъндбекс - Тексас Рейнджърс 2:5
Лос Анджелис Ейнджълс - Милуоки Бруърс 4:2

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР