Друго мъчително бягство насочва вниманието към откритата проституция по авеню Аврора в Сиатъл

...
СИАТЪЛ (АП) — Камион с църковни доброволци се движи по
Коментари Харесай

СИАТЪЛ (АП) — Камион с църковни доброволци се движи по главна улица в северния Сиатъл една нощ миналия месец със сандвичи, бутилки вода и одеяла за бездомници. Те не откриха такива, но видяха десетки едва облечени жени, които вървят по пътя или се накланят към трафика, за да рекламират услугите си.

„Просто жена след жена след жена“, спомня си един от доброволците , Стюарт Дженър. „Молихме се за тях, докато карахме на юг.“

Около два часа по-късно ФБР каза, че мъж, представящ се за полицейски служител под прикритие, оковава и отвлича жена от района, след като я е склонил да проституира . След това я закара стотици километри до дома си в южен Орегон, където я заключи в импровизирана клетка в гаража си - клетка от пепелни блокове с метална врата, пише в документите за обвинение. Тя избяга, като удря с юмрук вратата, окървавявайки кокалчетата на пръстите си, докато тя не се счупи.

Властите казват, че търсят още възможни жертви, след като свързват мъжа, Негаси Зубери, с насилствени сексуални посегателства в поне четири други щата. Неговият новоназначен обществен защитник, Девин Хъсби, отказа коментар в четвъртък.

Отвличането от 15 юли е един от най-малко трите случая през изминалата година, в които според полицията жени, занимаващи се с проституция по Аврора Авеню, е трябвало да направят мъчителни бягства или по друг начин да бъдат спасени, след като са били държани против волята им, и повдигна въпроси за последствията от толерирането на открит секс пазар по натоварената улица.

Миналия ноември 20-годишна жена, която имаше била трафикирана покрай Аурора се опитала да избяга от сводника си, като скочила почти гола от прозореца на третия етаж на дом в южен Сиатъл, където била държана. Бягството се провали и след като сводникът я закара обратно до Аврора, тя опита отново, този път бягайки от него и седнала до кръста на пътя. Шофьор на споделено пътуване спря и я спаси – и след това влезе в престрелка със сводника, който ги преследва в колата си, каза полицията.

Обвиняемият по този случай, Уинстън Бърт, беше арестуван скоро след това и сега е изправен пред федерални обвинения в трафик на сексуални и оръжия. Той се призна за невинен.

Историята продължава

Миналия месец 19-годишен мъж и 17-годишно момче бяха обвинени в трафик на две млади жени от един от мотелите на Аврора, след като една от жените, които са се обадили на баща й, за да съобщят, че е задържана против волята си.

„Северният коридор на Аврора авеню е дългогодишно предизвикателство за обществената безопасност с трафик на хора, улична проституция, търговия с наркотици и насилие с оръжие, ” Джейми Хаусън, говорител на кмета на Сиатъл Брус Харел, каза в имейл.

Сиатъл се ограничи, каза Хаусън. Полицията редовно извършва арести в района и издаде известия за неприятности миналата седмица на два бюджетни мотела на Aurora, които според властите са огнища на проституция и други престъпления.

Aurora, градска магистрала, известна също като State Route 99, е една от главните артерии на града в посока север-юг. Особено известен с проституцията е участък от около 2 мили (3,2 километра) близо до северната граница на града, който е ограден от магазини за ремонт на дома, едноетажни фирми, търговски центрове и евтини мотели.

Жителите имат забеляза драстично увеличение на активността, откакто пандемията удари през 2020 г., тъй като полицейското управление в Сиатъл се бори с остър недостиг на служители.

Това беше и годината, в която Градският съвет премахна престъпленията, свързани с безделничеството. наркотрафик и проституция. Така или иначе рядко се повдигаха обвинения за скитничество, но съветът цитира расистката история на такива закони, които бяха предшествани от уставите за скитничеството от ерата на Джим Кроу, предназначени да бъдат насочени към бивши поробени хора, за да ги елиминират.

Миналата седмица градът обяви Emerald Motel и Seattle Inn за хронични неприятности. Декларацията изисква собствениците да представят план, обясняващ как ще предотвратят използването на имотите си за престъпно поведение, каза Хаусен. Неспазването може да доведе до глоби.

Обажданията до тези заведения с искане за коментар не преминаха до четвъртък, с автоматично съобщение, че линиите са заети.

„Трафикът на хора отнема трагично значение , значителни и неприемливи щети за жертвите и цялата общност“, каза Хаусън. „Кметът Харел признава, че решаването на този проблем изисква повече от правоприлагане, включително специален акцент върху услугите, подкрепата и застъпничеството на жертвите.“

Кори Коктейл, съосновател на организацията за работа със секс работници в Сиатъл Green Light Project, каза, че секс работата по своята същност е рискована, но работата на открито е особено такава поради трудността при проверката на клиентите. Затварянето на безплатни онлайн сайтове като Craigslist Personals section и Backpage, които според властите са били използвани за незаконен трафик на сексуални услуги, е помогнало за извеждането на някои секс услуги на улиците, предположи той.

Затварянето на мотелите за проституция може да правят това още по-опасно, защото работниците може да са по-склонни да прибегнат да се качат в колите на клиенти вместо това. И без консолидирана общност, базирана около мотелите, би било по-трудно за секс работниците да се грижат един за друг, каза Коктейл.

„За съжаление очаквах нещо подобно да се случи“, каза Коктейл. „Мразя да го казвам на глас, но предвид обстоятелствата, каквито са, хищниците имат правомощията да нараняват хората точно сега.“

За Дженър, който доброволно участва в църквата си, университетски презвитериан, за късно вечер смяна с „Програмата за търсене и спасяване“ на мисията на Евангелието на Съюза на 14 юли, научавайки, че е извършено отвличане само часове по-късно, му напомни за Гари Риджуей, серийният убиец от Грийн Ривър, който тероризира региона през 80-те години. Риджуей прибра някои от жертвите си, много от които проституиращи работници, по същия участък от Аврора.

Една от жертвите на Риджуей, Мери Бриджит Мийхан, на 19 години, беше съученичка на Дженър.

< p>„Моята гореща надежда е, че тази история може да помогне на някого да направи нещо срещу цялата проституция, която се намира на северното авеню Аврора в Сиатъл“, написа Дженър в имейл до избраните служители в сряда.

___

Мануел Валдес в Сиатъл допринесе.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР