Си Дзинпин, президентът на Китай, е и водещата фигура зад

...
Си Дзинпин, президентът на Китай, е и водещата фигура зад
Коментари Харесай

Китайската централна банка отпуска 22 млрд. долара за финансиране на компании и общини

Си Дзинпин, президентът на Китай, е и водещата фигура зад икономическата политика на страната

Още по тематиката
Аз съм единствено цвят виолетов

Биофермата Nature Lovе създава етерично масло и козметика от лавандула от две години
24 авг 2018
Съединени американски щати и Китай си размениха нови мита, няма аспект за договорка

От началото на комерсиалния спор до момента са обмитени артикули за 100 милиарда $
23 авг 2018
Ликвидността на световните пазари се свива

Прекият резултат от това е намаление цената на златото макар повишената геополитическа неустановеност
23 авг 2018
Норвежкият върховен фонд се бори с тежестта на комерсиалната война

През второто тримесечие облагата му е 20 милиарда $, само че бъдещата възвращаемост е под въпрос
22 авг 2018
Критики на американския президент към Фед удариха $

Доналд Тръмп не е склонен с високите лихви и счита, че Китай и еврозоната манипулират валутите си
21 авг 2018 Китайската национална банка е предоставила 149 милиарда юана (22 милиарда долара) на стопанската система под формата на заеми към комерсиалните банки, оповестява Financial Times. Финансовата инжекция е следващата интервенция на страната в стопанската система, която цели да подтиква корпоративното кредитиране и заемите към районните управляващи.

От централната банка на страната обявиха, че са употребявали звеното си за средносрочно кредитиране, с цел да обезпечат на комерсиалните банки едногодишен заем с 3.3% лихвен %. В допълнение към това от паричния регулатор обявиха, че до края на месеца никой от досегашните заеми на институцията няма да доближат матуритет. От банката предизвестиха, че това ще осъществя чист растеж на паричното предложение.

Охлаждането на стопанската система

През последните седмици китайското държавно управление сподели признаци на завръщане към експанзивната парична политика, която да предотврати към този момент забележимото закъснение на стопанската система. По-конкретно стимулирането на средносрочното кредитиране би трябвало да запълни потребността от ликвидни средства, с които да бъдат купени облигации на районните държавни управления и корпоративни облигации.

Същността на забавянето на китайската стопанска система се корени в съществени структурни промени на пазарната конюктура в страната. От десетилетия бурният напредък на китайската стопанска система се основава на поддържането на остатък на износа по отношение на вноса. Понастоящем обаче охлаждането на стопанската система се дължи на намаляването на успеваемостта на основни детайли като евтиния достъп до труд и първични материали, които подхранваха зрелищната икономическа агресия на страната през последните години.

Сегашните дейности на държавното управление са ориентирани точно към повишението на качеството и количеството на работната мощ, по-ефективното систематизиране на ресурсите и капиталовия капитал, бързото модернизиране на технологиите, което бива затруднено от комерсиалните спорове, и обезпечаването на предпоставки за резистентен стопански напредък. А съществуването на бързо и на ниска цена финансиране е належащо изискване за всяко едно от тях.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР