Си Дзинпин отвърна на западните критики за китайското свръхпредлагане, тъй

...
Си Дзинпин отвърна на западните критики за китайското свръхпредлагане, тъй
Коментари Харесай

Си Дзинпин казва, че износът на Китай помага за облекчаване на глобалната инфлация

Си Дзинпин отвърна на западните рецензии за китайското свръхпредлагане, защото Пекин разчита на производството, с цел да подтиква стопанската система си, потвърждавайки, че износът на страната оказва помощ за облекчение на световната инфлация и поддържа преход към чиста сила.

Китайският президент сподели на гостуващия в Пекин немски канцлер Олаф Шолц във вторник, че „ и двете страни би трябвало да бъдат внимателни от възхода на протекционизма “ и „ да упорстват да преглеждаме обективно проблемите с индустриалния потенциал “.

„ Китайският експорт на електрически транспортни средства, литиеви акумулатори, фотоволтаични артикули и така нататък освен обогати международното предложение и облекчи световния инфлационен напън, само че също по този начин способства доста за световния отговор на изменението на климата и екологичната и нисковъглеродна промяна ”, сподели Си, съгласно държавните медии.

Коментарите пристигнаха, когато Китай е изправен пред възходяща опозиция от своите търговски сътрудници против напора на на ниска цена изн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР