Швейцарците като цяло подкрепят разрешаването на еднополови двойки да сключват

...
Швейцарците като цяло подкрепят разрешаването на еднополови двойки да сключват
Коментари Харесай

69% от швейцарците подкрепят брака между еднополови двойки

Швейцарците като цяло поддържат разрешаването на еднополови двойки да подписват брак, сочи изследване, оповестено през днешния ден, единствено седмици преди референдума дали да се легализира тази процедура.

Цели 69% от интервюираните от института gfs.bern са декларирали, че поддържат легализирането на еднополовите бракове. Това е в унисон с царящото в огромна част от Европа въодушевление във връзка с правата на еднополовите двойки.

След години на диспути и полемики швейцарският парламент утвърди през декември предходната година законопроект, допускащ на еднополови двойки да подписват брак. Но законопроектът беше оспорен по силата на системата за директна народна власт в Швейцария, като съперниците събраха повече от 50 000 подписа, нужни за слагането на въпроса на референдум, който ще се организира на 26 септември.
 Европейски съд по правата на човека принуди Италия да признава подписани в чужбина еднополови бракове Европейски съд по правата на човека принуди Италия да признава подписани в чужбина еднополови бракове
С решение от 14 декември по делото " Орланди и други против Италия " (жалби № № 26431/12, 26742/12, 44057/12 и 60088/12) Европейският съд...

Според изследването измежду над 22 400 гласоподаватели с право на глас, извършено сред 2 и 16 август, към 29% от интервюираните са декларирали, че са срещу смяната на закона, до момента в който единствено 2% декларират, че нямат мнение. Проучването сподели, че членовете на някои християнски конгрегации и последователите на популистката дясна Швейцарската национална партия - най-голямата швейцарска политическа партия - са най-склонни да се опълчват на легализирането на еднополовите бракове.

Еднополовите двойки към този момент могат да записват гражданско партньорство в Швейцария, като всяка година се основават към 700 такива партньорства. Този статут обаче не дава същите права като брака, в това число за приемане на поданство и взаимно осиновяване на деца.

Правителството и Народното събрание приканиха гласоподавателите да поддържат самодейността „ брак за всички “ с гласа си и да отстранен настоящето „ неравностойно отношение “ сред хетеросексуалните и гей двойките.

Ако бъде утвърдена, смяната на закона ще разреши на хомосексуалистите и лесбийките да подписват брак на цивилен церемонии и ще им обезпечи същите права като на другите фамилни двойки.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР