Швейцарското правителство представи предложения за широки нови ограничения с нарастването

...
Швейцарското правителство представи предложения за широки нови ограничения с нарастването
Коментари Харесай

Швейцария налага крути ограничителни мерки за борба с COVID-19

Швейцарското държавно управление показа оферти за необятни нови ограничавания с повишаването на инфектираните с COVID-19, в това число възбрана на неимунизирани хора да посещават заведения за хранене и културни действия, както и условия за работа от у дома, осведоми " Франс прес ".

Правителството показа две оферти за нови ограничения, целящи преодоляване на възходящите темпове на заразяване, и посочи, че окончателното решение ще бъде оповестено във вторник.

" Бих желал да кажа да се наслаждавате на празниците ", означи президентът Ги Пармелин на конференция, като добави, че " за жалост държавното управление би трябвало още веднъж да предложи спомагателни ограничения, с цел да спре нова вълна " от инфектирани.

Понастоящем за влизане в заведения за хранене и необятен набор от обекти се изисква така наречен Коронавирус документ, удостоверяващ, че притежателят или се е възстановил от COVID-19, или е бил имунизиран, или е дал негативна проба.

Но и двете оферти на държавното управление значително биха изключили неимунизираните хора, без значение дали имат негативен тест.

" Убеден съм, че имунизацията остава най-хубавият ни късмет да сложим завършек на тази повтаряща се рецесия ", уточни Пармелин, призовавайки всички тези, които към момента не са получили ваксина, да получат такава.

Съгласно двете държавни предложения само хора, които са се възстановили от COVID-19 или са били имунизирани, ще имат достъп до културни и спортни събития на закрито.

За разлика от в този момент, те ще би трябвало да носят маска.

На места, където носенето на маски не е допустимо, като заведения за хранене, нощни клубове или басейни, ще се изисква негативен тест според един от сюжетите.

Съгласно втория, по-строг сюжет, всички такива места ще бъдат затворени.

И в двата случая държавното управление уточни, че работата от вкъщи още веднъж би трябвало да стане наложителна, а студентите би трябвало да се върнат към отдалеченото образование.

Швейцария, както и огромна част от Европа, е наранена от пета вълна от инфектирани.

Богатата Алпийска република с към 8,6 млн. души население до момента е регистрирала 1,1 млн. инфектирани с ковид и над 11 300 умряли.

Повече от 66 % от популацията е имунизирано.

Тази седмица Швейцария записва над 12 300 новозаразени за 24 часа - най-високият брой за денонощие от началото на пандемията.

" Епидемиологичната обстановка е доста сериозна и се развива в неподходяща посока ", предизвести държавното управление в изказване.

Той акцентира, че натискът върху лечебните заведения и интензивните отделения в цялата страна още веднъж нараства.

" Делта " разновидността на вируса остава преобладаващ, само че държавното управление съобщи, че се опасява, че новият, мощно мутирал вид " Омикрон ", който наподобява е най-предаваемият до момента, рискувал в допълнение да утежни обстановката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР