Швейцарското правителство представи предложения за широки нови ограничения с нарастването

...
Швейцарското правителство представи предложения за широки нови ограничения с нарастването
Коментари Харесай

Швейцария налага крути ограничителни мерки за борба с COVID-19

Швейцарското държавно управление показа оферти за необятни нови ограничавания с повишаването на инфектираните с COVID-19, в това число възбрана на неимунизирани хора да посещават заведения за хранене и културни действия, както и условия за работа от у дома , осведоми " Франс прес ".

Правителството показа две оферти за нови ограничения, целящи преодоляване на възходящите темпове на заразяване, и посочи, че окончателното решение ще бъде оповестено във вторник.

" Бих желал да кажа да се наслаждавате на празниците ", означи президентът Ги Пармелин на конференция, като добави, че " за жалост държавното управление би трябвало още веднъж да предложи спомагателни ограничения, с цел да спре нова вълна " от инфектирани.
 В Швейцария с огромно болшинство поддържаха COVID-19 документа
В Швейцария с огромно болшинство поддържаха COVID-19 документа

Звучен пестник от швейцарските гласоподаватели за съперниците на ограниченията

Понастоящем за влизане в заведения за хранене и необятен набор от обекти се изисква така наречен Коронавирус документ, удостоверяващ, че притежателят или се е възстановил от COVID-19, или е бил имунизиран, или е дал негативна проба.

Но и двете оферти на държавното управление значително биха изключили неимунизираните хора, без значение дали имат негативен тест .

" Убеден съм, че имунизацията остава най-хубавият ни късмет да сложим завършек на тази повтаряща се рецесия ", уточни Пармелин, призовавайки всички тези, които към момента не са получили ваксина, да получат такава .
 В Швейцария се готвят за петата вълна на COVID-19
В Швейцария се готвят за петата вълна на COVID-19

Предупреждение на управляващите

Съгласно двете държавни оферти единствено хора, които са се възстановили от COVID-19 или са били имунизирани, ще имат достъп до културни и спортни събития на закрито .

За разлика от в този момент, те ще би трябвало да носят маска .

На места, където носенето на маски не е допустимо, като заведения за хранене, нощни клубове или басейни, ще се изисква негативен тест според един от сюжетите.

Съгласно втория, по-строг сюжет, всички такива места ще бъдат затворени .
 Ето по какъв начин Швейцария подтиква имунизацията
Ето по какъв начин Швейцария подтиква имунизацията

Мерки против пандемията

И в двата случая държавното управление уточни, че работата от вкъщи още веднъж би трябвало да стане наложителна , а студентите би трябвало да се върнат към отдалеченото образование .

Швейцария, както и огромна част от Европа, е наранена от пета вълна от инфектирани.

Богатата Алпийска република с към 8,6 млн. души население до момента е записала 1,1 млн. инфектирани с ковид и над 11 300 умряли .

Повече от 66 % от популацията е имунизирано .
 В Швейцария – единствено с PCR тест, без значение дали сте имунизиран или преболедувал
В Швейцария – единствено с PCR тест, без значение дали сте имунизиран или преболедувал

Посолството ни в Берн: +41 31 351 14 55; +41 31 351 78 06

Тази седмица Швейцария записва над 12 300 новозаразени за 24 часа - най-високият брой за денонощие от началото на пандемията.

" Епидемиологичната обстановка е доста сериозна и се развива в неподходяща посока ", предизвести държавното управление в изказване.

Той акцентира, че натискът върху лечебните заведения и интензивните отделения в цялата страна още веднъж нараства .

" Делта " разновидността на вируса остава преобладаващ, само че държавното управление съобщи, че се опасява, че новият, мощно мутирал вид " Омикрон ", който наподобява е най-предаваемият до момента, рискувал в допълнение да утежни обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР