Швейцарският тенисист Роджър Федерер достигна четвъртфиналите в турнира на трева

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер достигна четвъртфиналите в турнира на трева
Коментари Харесай

Федерер продължи традицията в Хале и стигна четвъртфиналите

Швейцарският тенисист Роджър Федерер доближи четвъртфиналите в шампионата на трева от категория " АТП 500 " в Хале. Носителят на рекордните осем трофеи в немския град се наложи със 7:6 (4), 6:4 против Миша Зверев.

С триумфа си Федерер продължи традицията, като в 15-те си участия в шампионата постоянно преодолява втория кръг. Общият му баланс в конкуренцията към този момент е 56 победи и шест загуби.

Швейцарецът продължи и положителните си резултати в мачовете със Зверев. Срещу него той към този момент има четири триумфа от четири мача, без да е изгубил сет.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем и противникът му започнаха мача с бързи геймове. Десетият гейм на първия сет беше най-дългият в дуела, като Федерер три пъти имаше благоприятни условия за пробив, само че германецът се избави. В тайбрека след 3:4 швейцарецът направи серия от четири следващи точки и поведе.

Федерер игра устойчиво на собствен сервис и във втория сет, като не остави никакви благоприятни условия пред противника си. Осемкратният първенец си обезпечи успеха с основен пробив за 5:4, който затвърди и завоюва мача.

В четвъртфинала швейцарецът ще играе с Флориан Майер. Японецът Кей Нишикори завърши присъединяване си, като се отдръпна поради контузия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР