Швейцарският търговец на енергоносители, компанията Gunvor Group Ltd., увеличи повече

...
Швейцарският търговец на енергоносители, компанията Gunvor Group Ltd., увеличи повече
Коментари Харесай

Един от най-големите в света търговци на петрол утрои нетната си печалба за 2022-а


Швейцарският търговец на енергоносители, компанията Gunvor Group Ltd., усили повече от три пъти чистата си облага за 2022 година, заяви Интерфакс. Това се случва главно с помощта на високите цени на енергоносителите, без значение от понижените размери на търговия.

Както се показва в известие на компанията, чистата й облагата за 2022 година възлиза на 2,36 милиарда $, при 726 милиона $ година по-рано.

Приходите на швейцарската компания за предходната година по отношение на миналата са нарастнали съвсем с 50% до 150 милиарда $, от 106 милиарда $.

Междувременно размерите на търговия с енергини първични материали на Gunvor Group паднаха през предходната година до 165 милиона тона от 240 милиона тона година по-рано, основно заради понижаване на търговията с природен газ. Компанията чака размерите на търговия да се възстановят през тази година.

Gunvor е един от най-големите в света търговци на нефт и петролни артикули, както и значим състезател на интернационалните пазари на полутечен природен газ.

 

Към края на предходната година компанията оцени акционерния си капитал общо на към 5,3 милиарда $. Интересно е да се означи, че 85,7% от компанията принадлежат на нейния изпълнителен шеф Торбьорн Торнквист.
 Няколко съществени риска през 2023 година пред водещите стопански системи в света
Няколко съществени риска през 2023 година пред водещите стопански системи в света

Държавната поддръжка за действителния бранш и работещите може да спре
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР