Швейцарският производител на шоколадови изделия Lindt & Sprungli е реализирал

...
Швейцарският производител на шоколадови изделия Lindt & Sprungli е реализирал
Коментари Харесай

Lindt реализира безпрецедентна печалба за първите 6 месеца

Швейцарският производител на шоколадови произведения Lindt & Sprungli е осъществил продажби за над 2 милиарда швейцарски франка през първата половина на годината.

Резултатът е невиждано достижение, оповестява ДПА.

Компанията разгласи от швейцарската си централа в Килхберг, кантон Цюрих, че приходите на групата са нарастнали с към 5% до 2,09 милиарда швейцарски франка (2,41 милиарда долара) по отношение на същия интервал на предходната година.

Като се изключат валутните съмнения и последствията от придобиванията и продажбите на части от компанията, растежът е от към 10%.

Производителят на шоколад разгласи, че въпреки и суровините и електрическата енергия да не престават да са скъпи, част от разноските са се трансферирали на задграничните сътрудници при по-високи цени.

Оперативният резултат преди лихви и налози е скочил с съвсем 38 на 100 до 255 милиона швейцарски франка.

Компанията е извлякла изгода от фокуса си върху висококачествения шоколад. Потребители са били по-склонни да купуват висококачествени артикули със надлежно по-висока добавена стойност, в сравнение с през миналата година.

Lindt & Sprungli е генерирал чиста облага от 204,5 милиона швейцарски франка по отношение на 138 милиона швейцарски франка през същия интервал на предходната година, добавя Българска телеграфна агенция.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР