Швейцарският производител на луксозни часовници Audemars Piguet започва официално бизнес

...
Швейцарският производител на луксозни часовници Audemars Piguet започва официално бизнес
Коментари Харесай

Луксозен швейцарски часовник втора ръка? Това е бъдещето

Швейцарският производител на първокласни часовници Audemars Piguet стартира публично бизнес с втора употреба часовници, написа Reuters. Така компанията става първият огромен бранд, който показва проектите си да навлезе в бързорастящия сегмент за върнати премиум часовници.

Очаква се до края на годината Audemars Piguet да отвори редица магазини в Швейцария, като към този момент организира пилотен план с един обект в Женева. По-късно ще навлезе и в Съединени американски щати и Япония.

" Продажбата на използвани часовници е идващото огромно нещо в промишлеността ", споделя Франсоа-Хенри Бенамиас, основен изпълнителен шеф на компанията.

Производителите на първокласни часовници до момента избягваха търговията на използвани часовници, страхувайки се, че ще разводнят ексклузивността на своите марки и ще канибализират продажбите си. Но някои от тях към този момент се готвят да сменят тактиката, защото пазарът за втора употреба часовници пораства с голям ритъм, подхранван от интернет платформи като Chrono24.

" В момента, при часовниците, оставяме на така наречен " тъмна страна " да се оправя с търсенето на употребявани часовници ", добавя той. " Но е значимо да направляваме този вид търговия, с цел да пазим притежателите и цената на часовниците, като държим под надзор сиви пазар ".

Очакванията са цените на часовниците втора употреба да са с към 20-30% по-ниски от новите, а потребителите ще се усещат уверени, че купуват стока от потвърден бранд - истински, работещи и с гаранция.Първоначално компанията ще дава благоприятни условия на притежателите да върнат своя часовник за по-нов модел. Тя към момента не е решила дали ще ги изкупува против пари - без покупка на различен часовник.

Анализаторът от Kepler Cheuvreux Джон Кокс счита, че размерът на вторичния пазар е към 5 милиарда $ годишно. Обемът на приходите на фирмите, които създават първокласни часовници, е към 45,3 милиарда $, по данни на Bain & Cie.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР