Швейцарският производител на часовници Sequent представи модел, който се зарежда

...
Швейцарският производител на часовници Sequent представи модел, който се зарежда
Коментари Харесай

Умен часовник се зарежда сам

Швейцарският производител на часовници Sequent показа модел, който се зарежда от придвижванията на ръката. Такъв принцип се употребява от дълго време при обичайните хронографи, само че за пръв път намира приложение в така наречен интелигентен часовник.



Моделът Supercharger е екипиран с дребен генератор, който преобразува съмненията на тежестта в електричество. Когато зарядът свърши, часовникът минава автоматизирано в енергоспестяващ режим, в който всички спомагателни функционалности се изключват, до момента в който генераторчето не проработи още веднъж.



За понижаване на потреблението на сила Sequent Supercharger има аналогов циферблат. Отделна стрелка демонстрира нивото на заряда. Сред "умните " функционалности има крачкомер, екран на сърдечния темп и GPS модул, а Bluetooth 4.2 разрешава синхронизиране със смарт телефон.



Корпусът с дебелина 15 мм се създава в два разновидността - от неръждавейка или хипоалергенна пластмаса. Каишката може да бъде кожена, найлонова или каучукова. Sequent Supercharger коства $440.











Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР