Швейцарският производител Logitech контролира около 50% от пазара на конферентни

...
Швейцарският производител Logitech контролира около 50% от пазара на конферентни
Коментари Харесай

Бизнесът ползва все по-често видеоконферентни връзки

Швейцарският производител Logitech управлява към 50% от пазара на конферентни камери в международен мащаб, стана ясно на конференция на компанията в София

Наблюдава се наклонност чиновниците във компаниите у нас все по-често да споделят с сътрудници и сътрудници от разстояние, акцентира Мирослав Чавдаров, управител на Logitech за България (снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Макар и по-бавно, в сравнение с в други страни, видеоконференциите си пробиват път и в България. Все по-често чиновниците в фирмите у нас поддържат връзка с сътрудници и сътрудници от разстояние и надлежно нараства използването на видеоконферентни решения, съобщи Мирослав Чавдаров, управител на Logitech за България, на конференция в София.

Швейцарският производител на компютърна външна страна е номер едно в света по пазарен дял при уеб камерите, като при конферентните камери, в частност, има към 50% дял за последното тримесечие на 2018 година

Logitech – компания със 7 хиляди чиновници в 30 страни по света – регистрира продажби в размер на 2,79 милиарда щатски $ за финансовата 2019 година, а един от петте й офиса за поддръжка се намира в София. Десетки компании в класацията The Fortune 500 употребяват артикули за видеоконференции на Logitech.

По думите на Чавдаров, тези резултати се дължат на обстоятелството, че компанията предлага артикули с налична цена, които могат да се употребяват с всевъзможен програмен продукт. Прогнозите за околните няколко години са свързани с по-масовото нахлуване на видеоконферентните USB камери – в идващите три години се чака двоен растеж на решенията в тази пазарна ниша, изясни той.

MeetUP камерата е особено създадена за дребни конферентни зали (снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Портфолиото от видеоконферентни камери на Logitech включва решения за всевъзможни зали – дребни, междинни и огромни. Според Чавдаров, сега се следи взрив на продажбите на USB решенията, тъй като те работят с всеки програмен продукт и всяка платформа, което значи също, че не се постанова да се купуват други артикули на същата компания за работа с тези решения.

Сред основните нововъведения на Logitech през 2018-2019 година се открояват камерите Rally и MeetUP, а най-новият артикул ТАР за сензорен надзор за конферентни зали ще е разполагаем до два месеца и в България, стана ясно на конференцията.

MeetUP е камера, особено създадена за дребни конферентни зали. Тя разполага с до 120º по диагонал зрително поле, има особено създадени 3 микрофона и персонално настроена тонколона, с Ultra HD 4К датчик на изображението. Тежи малко над 1 кг.

Rally камерата се обрисува като флагмански артикул на Logitech за идващите четири години (снимка: Рада Станева / TechNews.bg)

Камерата Rally, която е също с Ultra HD 4К датчик на изображението, е сертифицирана за всевъзможен тип програмен продукт за видеоконферентни диалози. Достъпна в разнообразни конфигурации, тази камера е предопределена за междинни и огромни конферентни зали – във разновидности от 6 до 46 души. В България камерата ще се продава от юни.

Новост при Rally камерите е технологията RightSense за автоматизирано възстановяване на звука и оптимизация на светлината и цветовете, която скоро ще можем да забележим и у нас. Според Чавдаров, точно Rally камерата се обрисува като флагманският артикул на Logitech за идващите четири години.

Сред предстоящите нови артикули е и Logitech TAP – устройство за сензорен надзор за конферентни зали – и безжични слушалки, които са особено проектирани за отворени пространства. Те са положителни за музика и диалози, с опция за безжично зареждане.

Zone Wireless слушалките ще се оферират в две версии – с благоприятни условия за друго включване, като доникъде на юни ще са налични в България. По думите на Чавдаров, с стартирането на тези слушалки Logitech навлиза в изцяло нов пазарен сегмент.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР