Швейцарският пилот в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм

...
Швейцарският пилот в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм
Коментари Харесай

Състезател в Moto3 почина след инцидент по време на състезание

Швейцарският водач в клас Moto3 на международния шампионат по мотоциклетизъм на писта Джейсън Дюпаские загуби своя живот след случай по време на вчерашната подготовка на пистата „ Муджело “.

Пилотът на PruestelGP загуби надзор на своя мотоциклет на изхода от бързи десен завой „ Арабиата 2 “ и бе ударен в региона на главата от движещия се директно зад него Аюми Сасаки. След удара 19-годишния водач остана да лежи в средата на трасето, където му бе оказвана здравна помощ повече от половин час, преди той да бъде отнесе с хеликоптер до болница във Флоренция.

Там той бе признат и незабавно влез в операционната зала и положението му бе оповестено за сериозно още нощес. Малко след финала на днешната конкуренция в най-малкия клас, от MotoGP публично оповестиха, че Дюпаские е изгубил борбата за своя живот по-рано през днешния ден.

Това е първият съдбовен случай в кервана на MotoGP от този на Луис Салом, който загуби живота си по време на уикенда за Гран При на Каталуния в клас Moto2 през 2016 година.

Въпреки трагичната вест за гибелта на Джейсън Дюпаские, надпреварите в Moto2 и MotoGP ще се проведат по график. 15 минути преди старта на конкуренцията в кралския клас ще има и минута безмълвие в памет на младия швейцарец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР