Швейцарският парламент даде окончателно одобрение за покупката на 36 самолета

...
Швейцарският парламент даде окончателно одобрение за покупката на 36 самолета
Коментари Харесай

Швейцарският парламент одобри закупуването на изтребители Ф-35 за 5,5 млрд. долара


Швейцарският парламент даде дефинитивно утвърждение за покупката на 36 самолета Ф-35А на самолетната компания „ Локхийд Мартин “, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Законодателите са взели това решение и няма да изчакват утвърждение от референдум за договорката на стойност 5,5 милиарда $.

Миналата година Швейцария избра Ф-35 като последващо потомство изтребители, с които да въоръжи своите Военновъздушни сили. Противниците на това решение обявиха, че ще има референдум, с цел да бъде анулирано.

Правителството беше декларирало, че ще подпише контракта преди референдума, акцентирайки, че е малко евентуално покупката да се реализира при същите условия, в случай че се наложи договорката да бъде предоговорена, откакто офертата изтече през идната година.

Много страни усилиха разноските си за оръжейни системи, уточни държавното управление като мотив в своя изгода, информирайки, че Финландия е решила да закупи 64 Ф-35A, Германия желае да закупи до 35 такива изтребителя, а Канада ще закупи 88.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР