Швейцарският нападател Ренато Щефен се възползва от повиквателната, която смята

...
Швейцарският нападател Ренато Щефен се възползва от повиквателната, която смята
Коментари Харесай

Швейцарски национал: Трябва да съм във форма, иначе нямам място в отбора

Швейцарският нападател Ренато Щефен се възползва от повиквателната, която счита за финален късмет в националния тим, и означи хеттрик против Беларус (5:0), на старта в квалификационната акция за Европейското състезание 2024.

Щефен вкара трите си гола през първите 29 минути на мача, игран при закрити порти в Сърбия. 31-годишният състезател зае мястото на контузения Джердан Шакири и се възползва оптимално от опцията си, откакто означи единствено един път преди този момент в 28 интернационалните изяви.

Щефен беше на кръстопът в кариерата си през последния сезон, като се върна в Швейцария след пет сезона във Волфсбург в немската Бундеслига, където бе със статут на запаса.

Той сподели, че прекосяването му в Лугано предишния юни е запазило възможностите му да остане в тима на Швейцария и беше определен да отиде на Световното състезание в Катар към края на 2022 година, макар че игра единствено 31 минути като запаса против Бразилия в груповата фаза.

„ Трябва да играя и да бъда във форма, другояче знам, че нямам място в националния тим. Искам да мога да продължа да играя тук, до момента в който съм във форма. Знам също, че младите ще дойдат и моето време ще изтече. Тогава младите ще продължат да натискат газта. Ето за какво ще се любувам, до момента в който съм в състава, към момента мога ", сподели Щефен след своя хеттрик.

„ Със сигурност съм вкарвал и по-трудни голове. Започнахме малко нервно, също и от моя страна. Имахме малко шанс с гредата, която Беларус удар първоначално. След това справедливо спечелихме мача. Радвам се, че съумях да се отплатя на доверието на треньора ", добави Щефен.

Автор: Боян Денчев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР