Швейцарският министър на икономиката Ги Пармелин заяви, че десетки служители

...
Швейцарският министър на икономиката Ги Пармелин заяви, че десетки служители
Коментари Харесай

Над 140 служители на Северен поток 2 са уволнени

Швейцарският министър на стопанската система Ги Пармелин съобщи, че десетки чиновници на компанията - майка на съветския газопровод " Северен поток 2 " са били уволнени поради глобите на Съединени американски щати. Това заяви RTS, написа.

" Съединени американски щати постановиха наказания против " Северен поток 2 ". Днес научихме, че целият личен състав, който работи в " Северен поток " в Цуг, т.е. над 140 души, е уволнен ", посочи Ги Пармелен.

Той беше запитан за евентуалните стопански опасности от обстановката в Украйна за Швейцария. В отговор той сподели, че е невероятно да се планува до каква степен глобите против Русия ще обиден швейцарската стопанска система.

От компанията - майка " Северен поток 2 " отхвърлят коментар за ситуаацията.

На 23 февруари Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания против " Северен поток 2 " и неговия основен изпълнителен шеф.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц инструктира Министерството на стопанската система да спре узаконяването на " Северен поток 2 ".

Газопроводът е в центъра на геополитическите и стопански борби от началото на плана. Той свързва Германия и Русия посредством 1230-километрова тръба по дъното на Балтийско море с потенциал от 55 милиарда куб. м. газ годишно.

Той дублира маршрута на неговия близнак " Северен поток 1 ", работещ от 2012 година

" Северен поток 2 " на стойност 10 милиарда евро в продължение на години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Той беше приключен през септември, само че немският енергиен регулатор BNetzA съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 година
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР