Швейцарският кредитор UBS Group иска да съкрати повече от половината

...
Швейцарският кредитор UBS Group иска да съкрати повече от половината
Коментари Харесай

UBS иска да съкрати над половината от 45 000 служители на Credit Suisse

Швейцарският заемодател UBS Group желае да редуцира повече от половината от своите 45 000 хиляди чиновници на Credit Suisse и това ще стартира още от идващия месец, написа Bloomberg. Причината: резултат на изключителното усвояване на финансово закъсалата банка.

Очаква се банкери, търговци и спомагателен личен състав в офисите на Credit Suisse за капиталово банкиране в Лондон, Ню Йорк и в някои елементи на Азия да понесат тежестта на съкращенията, като съвсем всички действия са изложени на риск, споделят източници, осведомени с тематиката.

Служителите са били предизвестени, че предстоят три кръга на съкращения единствено през тази година, като първият се чака до края на юли, до момента в който идващите два са ориентировъчно планувани за септември и октомври, прибавят източниците, поискали да запазят анонимност.

Три месеца, откакто UBS се споразумя да купи Credit Suisse в избавителен план с посредничеството на държавното управление на Швейцария, цялостният размер на съкращенията на работни места последователно стартира да придобива ясни контури.

UBS, чиято комбинирана работна мощ скочи до към 120 000 души при привършване на договорката, съобщи, че цели да спести към $6 милиарда от разноски за личен състав през идващите години.

От банката в действителност възнамеряват да понижат общия брой на личния състав с към 30%, или с 35 000 души. И това е в сходство с общото понижение от към 30 000 души, изчислено от анализатори в Redburn в отчет за UBS по-рано този месец.

По отношение на вътрешния бизнес на Credit Suisse в Швейцария UBS възнамерява да вземе решение през третото тримесечие дали ще го интегрира изцяло със личното си швейцарско звено, или ще потърси друга алтернатива, като обособяване или листване.

Съдбата на швейцарската банка се следи деликатно, защото основаните в Швейцария компании и политици показаха опасения по отношение на пазарната мощност, която тя ще има след сливането.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР