Швейцарският колоездач Джино Медер почина на 26 години след катастрофа

...
Швейцарският колоездач Джино Медер почина на 26 години след катастрофа
Коментари Харесай

26-годишен колоездач почина след падане на Тур дьо Сюис

Швейцарският колоездач Джино Медер умря на 26 години след злополука на петия стадий от Тур дьо Сюис, заяви неговият тим Бахрейн Викториъс в петък.

Почти 200 километра след началото на надпреварата Мадер се разруши с висока скорост с американския играч Магнус Шефилд, оповестиха уредниците на надпреварата в изказване в четвъртък. Те се спускаха по прохода Албула към Ла Пунт, където стадият свършваше.

Медер падна в бездна и беше открит имобилен във водата, оповестиха уредниците в четвъртък, преди да бъде реанимиран и превозен до болница в град Кур с въздушна кола за спешна помощ.

„ В петък, 16 юни, след доста сериозна злополука по време на стадий 5 от Tour de Suisse, Джино загуби борбата си за възобновяване от тежките пострадвания, които получи “, се споделя в изказване на Bahrain Victorious.

„ Целият ни екип е унищожен от този драматичен случай и нашите мисли и молебствия са със фамилията и околните на Джино в този необикновено сложен миг. “

В изказване Tour de Suisse сподели, че е „ разрушено сърце “, отдавайки респект на „ отличен ездач “ и „ прелестен човек “, до момента в който UCI, световният управителен орган на колоезденето, назова Mäder „ обещаващ млад ездач, който е съдбоносен да бъде част от значими глави на нашия спорт. “

Mäder, който кара за Bahrain Victorious от 2021 година, преди този момент завоюва стадии от Giro d`Italia и Tour de Suisse. Той също по този начин се класира на пето място в генералното класиране на Vuelta a España преди две години, като в процеса завоюва класирането за млади състезатели.

Един от най-хубавите колоездачи в Швейцария и известна фигура в пелотона, Mäder разгласи предходната година, че ще подари един швейцарски франк ($1,12) за битката с климатичната рецесия за всеки играч, който приключи след него на надпревари през 2022 година

„ Опустошени сме от загубата на нашия извънреден колоездач Джино Мадер “, сподели Милан Ерзен, ръководещ шеф на Bahrain Victorious.

„ Неговият гений, отдаденост и възторг бяха ентусиазъм за всички ни. Той беше освен извънредно надарен колоездач, само че и страховит човек отвън мотора. Изказваме нашите най-дълбоки съболезнования на фамилията и околните му и нашите мисли са с тях в този сложен миг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР