Швейцарският интернат "Льо Розе", който е известен още като най-скъпото

...
Швейцарският интернат "Льо Розе", който е известен още като най-скъпото
Коментари Харесай

Децата на Гинка Върбакова учат в най-скъпото училище в света


Швейцарският пансион "Льо Розе ", който е прочут още като най-скъпото учебно заведение в света, се оказа научен дом на двамата сина на Гинка Върбакова, заяви NBOX.BG.

Двете момчета са в тийнейджърска възраст и са едни от 18-те български деца учещи в света на елитните международни наследници. В него учат принцове и принцеси, деца на поп-звезди, на президенти и на милиардери.

Наскоро немската кореспондентка Алине Ванер от „ Ди Цайт " направи филм за "Льо Розе ", в който стана дума, че в учебното заведение учат и деца на богати българи. Любопитно е, че в баровското учебно заведение компания на двете деца на Върбакова прави щерката на различен роден енергиен олигарх, Христо Ковачки. Последният е и горделив притежател на къща в Швейцария.

Репортерката на „ Ди Цайт " Алине Ванер е измежду дребното публицисти, които през последните десетилетия са пристъпвали прага на „ Льо Розе ". Световноизвестният швейцарски пансион се бои от всяка възможна драскотина по своя излъскан до искра имидж. Посещението е позволено единствено при изискване, че няма да се вършат фотоси, а имената на учениците ще останат в загадка. Защото там, където учат принцове, деца на поп-звезди, наследници на президенти и на милиардери, дискретността е висша заръка.

NBOX.BG научи още, че предходната седмица до момента в който България тръпнеше от срещата на Върбакова в Чехия във връзка договорката за ЧЕЗ, по-голяма част от времето си Гинка е прекарала в Гщаад, Швейцария. Там тя е била с цел да види двете си момчета, които сега са на зимен лагер в региона по случай края на семестъра.

Гщаад е перлата на превъзходната област Бернер Оберланд, един от най-хубавите зимни курорти в света. Превърнат е и в летен курорт. Гщаад им 250 км писти за втурване, 100 км трасета през пресечена околност и цялостен куп целогодишни действия, това е мястото, където кралски особи и международни звезди карат ски, само че кой би предположил, че е толкоз непокварим от цивилизацията и скромен град.

И досега обаче не е ясно, по какъв начин и от кое място Гинка Върбакова от Пазарджик изникна на енергийния пазар у нас. Не е ясно от къде извади и фирмен оборот от стотици милиони левове, с които самата тя се хвали по медиите. Самият Валери Симеонов даже не бе чувал за нея.

Върбакова, по думите на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, се оказа пък приключил езиковед, който още с първото си медийно появяване съумя да зарадва своите преподаватели с думичката "офшорка ".

И досега обаче Гинка остава загадка за необятната аудитория, с която с изключение на ДАНС ще би трябвало да се пребори и родната журналситическата гилдия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР