Швейцарският филиал на банка Ейч Ес Би Си (HSBC) се

...
Швейцарският филиал на банка Ейч Ес Би Си (HSBC) се
Коментари Харесай

HBSC ще плати близо 300 млн. евро на Белгия, за да избегне дело за пране на пари

Швейцарският филиал на банка Ейч Ес Би Си (HSBC) се съгласи да заплати в Белгия санкция от 294.4 милиона евро, с цел да завърши следствие за данъчна машинация и пране на пари, разгласи прокуратурата в Брюксел, представена от организация " Франс прес ".

Предстои съглашението да получи утвърждението на белгийските правосъдни управляващи, което ще стане през септември.

Швейцарският филиал Ейч Ес Би Си Прайвит банк (HSBC Private Bank SA), 100 % владеене на азиатския банков колос, беше упрекнат, че е помагал на стотици клиенти да мамят белгийската страна. Самата белгийска страна получи обезщетение от 400 000 евро, посочи говорителката на прокуратурата Стефани Лагас.

Подозренията против институцията бяха, че в продължение на години е управлявала активи на доста богати клиенти, по-специално търговци на диаманти от Антверпен. Според брюкселската прокуратура банката работила за заобикаляне на европейското законодателство по отношение на приходите от спестявания. Тя даже предоставяла на някои от привилегированите си клиенти офшорни компании в Панама и Вирджинските острови.

Същият този швейцарски филиал се съгласи през ноември 2017 година да заплати 300 милиона евро във Франция, с цел да избегне развой за пране на пари от данъчни измами. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР