Швейцарският фармацевтичен гигант Roche придобива американския производител на лекарства за

...
Швейцарският фармацевтичен гигант Roche придобива американския производител на лекарства за
Коментари Харесай

Фармацевтичният гигант Roche купува американска компания за $4,3 милиарда

Швейцарският фармацевтичен колос Roche придобива американския производител на медикаменти за генна терапия Spark Therapeutics. Сумата на договорката е 4,3 милиарда $, се споделя в прессъобщението на Roche.

Според изискванията на договорката, Roche ще купи акциите на Spark Therapeutics на цена от $114,5 за акция. Така общата оценка на компанията е 4,3 милиарда $. Отбелязва се, че препоръчаната цена на акция е 2,2 пъти по-висока от цената на скъпите бумаги на Spark Therapeutics в края на търговията на Nasdaq в петък.

Сделката е утвърдена от управителните препоръки на двете компании. Плащането се прави с налични средства, а завършването на договорката се чака през второто тримесечие на тази година.

Главният изпълнителен шеф на Roche Северин Шван, разяснявайки договорката, показва, че опитът на Spark Therapeutics в генната терапия може да отвори нови благоприятни условия за лекуване на съществени болести. " По-специално, програмата за лекуване на хемофилия на Spark Therapeutics може да бъде нова лечебна опция за хората, живеещи с тази болест, " сподели той.

Spark Therapeutics е американска компания, която създава и предлага на пазара медикаменти за генна терапия. Основана през 2013 година.

Roche е швейцарски фармацевтична компания, учреден през 1896 година. Световен разработчик и производител на медикаменти в редица области.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР