Швейцарският банков лидер "Ю Би Ес груп" е получил солидна

...
Швейцарският банков лидер "Ю Би Ес груп" е получил солидна
Коментари Харесай

Богати азиатци опаричиха Ю Би Ес

Швейцарският банков водач "Ю Би Ес груп " е получил солидна парична инжекция от заможни азиатски клиенти през третото тримесечие - интервал, белязан от слаби резултати в капиталовата банка и по-ниски доходи от кредитиране поради негативните лихвени проценти.

Ключовото отделение за ръководство на персоналните положения на богати консуматори е привлякло пресен запас от 15.7 милиарда щ. $ от юли до септември, с което активите му са достигнали рекордните 2.5 трлн. щ. $, регистрира на 22 октомври швейцарският колос. "Ю Би Ес " разгласи, че ще планува жестоко 100 млн. $ през четвъртото тримесечие за преструктуриране на звеното за скъпи бумаги и предизвести, че символичните лихвени проценти ще продължат да лимитират облагите.

Главният изпълнителен шеф на банката - Серджо Ермоти, разяснява в изявление за телевизия "Блумбърг ", че "пазарните условия през последните няколко тримесечия са били цялостни с провокации ", изключително пред капиталовата банка, чиято "дейност е ориентирана по-скоро към Европа и Азия " в сравнение с към Съединени американски щати.

Ермоти се старае да преодолее рецесията след години, помрачени от големи правосъдни санкции, въпросителни към проектите за предаване на властта и от срутва на цените на фирмените акции. През август той направи промени в управителния ръб и нае някогашния почитан банкер на "Креди Сюис груп " - Икбал Кан, да управлява поделението за световно ръководство на положенията на богати клиенти взаимно с Том Наратил. С което дефакто "позиционира " Кан като евентуален правоприемник да оглави банковата група. Стартът на Кан в "Ю Би Ес " обаче бе засенчен от свадите с някогашния му шеф - "Креди Сюис ", извадени на първите страници на всички локални вестници и във водещите вести на медиите. Нещата се утежниха след разкритията, че "Креди Сюис " е наела частни детективи да наблюдават дали някогашният й чиновник не се пробва да подмами и други свои сътрудници да изоставен.

"Ю Би Ес " е измежду първите банки, решили да пренасочат активността си от капиталовите банкови услуги към ръководството на парите на заможни клиенти след последната международна финансова рецесия. Изострената конкуренция за богаташи, негативните лихвени проценти и охлаждането на стопанската система обаче оказват напън и върху този бизнес. Въпреки това поделението за световно ръководство на положенията на богатите е най-голямото в структурата на "Ю Би Ес " и е вкарало два пъти повече доходи и облага преди облагането с налози от капиталовата банка през предходната година. Ермоти разгласи на 22 октомври, че е изискал от Кан да оцени дружно с Наратил банковия франчайз за ръководството на персонални положения и до декември да показа концепциите си за усъвършенстване на активността. Самият Кан разгласи в паметна бележка до чиновниците откакто зае длъжността си при започване на октомври, че има "нереализиран капацитет " в бизнеса и че ще насочи напъните си към привличането на заможни клиенти от Азия - район, за който не е отговарял в "Креди Сюис " и от който се е влял пресен запас от 10.9 милиарда $ през третото тримесечие.

Ермоти възнамерява промени и в капиталовата банка, като преустройва старшия мениджмънт и причислява и комерсиалните интервенции. В резултат ще бъдат отстранени стотици работни места, настояват осведомени с проектите лица. Но пък ще бъдат спестявани по 90 млн. щ. $ годишно, по сметки на Ермоти, който твърди, че няма да има фрапантни съкращения. Печалбата преди облагането с налози на капиталовата банка е паднала с 59% през третото тримесечие по отношение на същия интервал на 2018-а.

Поделението за ръководство на активи, което се грижи за не чак толкоз заможните вложители и институции, също е със съществени достижения - чисто 24.1 милиарда $ под формата на дълготрайни финансови потоци.

Акциите на "Ю Би Ес " са изгубили 6.5% от пазарната си оценка от началото на годината против 15% растеж на котировките на книжата на "Креди Сюис ", която към този момент "бере плодовете " от тригодишния си проект за преструктуриране. За да увеличи цените, "Ю Би Ес " възнамерява да купи назад акции за 2 милиарда $ до 2020-а, като първите 1 милиарда $ за тази година към този момент са съвсем осъществени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР