Швейцарският банкер от с италианско потекло Рене де Пичото ще

...
Швейцарският банкер от с италианско потекло Рене де Пичото ще
Коментари Харесай

100 евро за чадър по плажовете на тока на „Ботуша“

Швейцарският банкер от с италианско родословие Рене де Пичото ще желае това лято по 100 евро на клиент на взетия от него плаж под аренда. Оборудваният с всички вероятни екстри песъчлив парадайс се намира край фамозното с баровските си курортни кътчета градче Фазано в южната италианска област Пуля. Районът е прочут като обичано място за почивка на поп-звездата Мадона и нейната челяд, там обичат да се препичат на слънце още куп известни артисти, артисти и спортисти, предава "Монитор ".

Райските ваканционни селища по крайбрежието на Фазано, както и свръх първокласните чифлици из маслиновите гори във вътрешността, са станали от няколко години „ Мека “ за венчавките на деца на мултимилионери от Азия, Европа и Съединени американски щати.

За италианските медии, съгласно които благосъстоянието на 75-годишния Рене де Пичото се пресмята на половин милиард евро, итало-швейцарецът просто е решил да натрие носа на някогашния необут на „ Формула 1 “ Флавио Бриаторе. Негови към този момент са най-скъпите плажове в Италия – този край ваканционното украшение „ Порто Черво “ на о. Сардиния и този на намиращия се западно от Флоренция курорт Форте дей Марми. Преди две лета Бриаторе се опита да менажира и плаж южно от Фазано с цени до 50 евро на калпак или като тези на другите му плажове, само че предходната година се отхвърли от начинанието. Тогава той стимулира решението си с твърденето, че региона Пуля била към момента „ прекомерно провинциална, с цел да приема богати посетители “.

Рене де Пичото обаче счита, че изцепката на Флавио е чиста проба клюка, защото съгласно него въпросният район, който е прочут като „ тока на Ботуша “, бил извънредно перспективен за летен туризъм и то за богаташи. За това предприемачът към този момент е вложил доста пари в няколко свръх баровски хотела и в извънредно първокласни вили, в които може да се летува против седмичен наем от над 30 хиляди евро.

А що се отнася до входната цена от 100 евро на човек за плажа, то тя се отнася до използването на така наречен шатри по пясъка, до момента в който в случай че се наеме единствено шезлонг под чадър, то за това наслаждение всеки обособен посетител ще се ръси по 50 – 60 евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР