Швейцарските власти се чудят какво да правят с евентуалния излишък

...
Швейцарските власти се чудят какво да правят с евентуалния излишък
Коментари Харесай

Швейцария се оказа с излишък от апарати за обдишване след спешните покупки заради COVID-19

Швейцарските управляващи се чудят какво да вършат с възможния остатък от апарати за обдишване , които купиха в огромни количества при незабавното набиране на съоръжение за битка с ковид, съобщи Ройтерс.

Запасите на Швейцария от медицински маски също са нарастнали доста - до над 200 милиона бройки, а се приготвят и още, сподели министерството на защитата, потвърждавайки информация на вестник " Зонтагсцайтунг ".

Швейцарското издание цитира документи на държавна работна група за ковид, съгласно които кантоналните управляващи ще върнат непотребните апарати за обдишване на федералното държавно управление, което няма нужните запаси за тяхното предпазване и поддържане. Това значи, че кантоните могат да ги запазят, да ги продадат на други страни или да ги дарят, евентуално на разрастващи се страни.

Всеки от апаратите коства десетки хиляди долари. Министерството на защитата съобщи, че от 900-те апарата, доставени до 24 юни, 261 са на склад при армейската здравна работа, а 639 са разпределени сред кантоните . Други 300 се чака да дойдат доникъде на август.

Правителството е упълномощило на армейската здравна работа да купи доставки, които кантоните не са могли да уредят при разпространяването на пандемията. То е поискало Народното събрание да утвърди над 2,5 милиарда швейцарски франка (2,66 милиарда долара) за тази цел. Досега е изхарчена към една пета от тази сума.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР