Швейцарските власти съобщиха за първи смъртен случай в страната на

...
Швейцарските власти съобщиха за първи смъртен случай в страната на
Коментари Харесай

Първи смъртен случай от новия коронавирус в Швейцария

Швейцарските управляващи оповестиха за първи смъртен случай в страната на инфектиран с новия ковид, предадоха международните организации.
Става дума за 74-годишна жена, умряла в кантон Во, Западна Швейцария. Тя е имала и хронично заболяване.
В Германия броят на инфектираните с новия ковид е повишен през последните 24 часа със 109 до общо 349.
Случаите в Южна Корея са се нараснали с 322 до 6088.
В Русия беше регистриран нов случай на болест с COVID-19. Става дума за жител на Италия, пристигнал в страната на 29 февруари.
ЮНЕСКО заяви, че управляващите в 15 страни и територии са решили да затворят краткотрайно учебни заведения като предварителна защита против разпространяването на новия ковид. Така над 290,5 милиона деца по света в този момент не вървят на учебно заведение.
Такива ограничения са подхванати по-конкретно в Иран, Италия, Китай, Северна Корея, Кувейт, Ливан, Монголия, Обединените арабски емирства и Япония. Училища са затворени и обособени региони в още девет страни, измежду които Англия, Виетнам, Германия, Пакистан, Съединени американски щати, Франция, Южна Корея.
Родителите, които остават вкъщи с децата си, до момента в който не са на учебно заведение, рискуват за изгубят своята работа и да се стигне до понижаване на приходите на фамилиите, предизвести ЮНЕСКО. В тази връзка организацията възнамерява да организира на 10 март изключителна среща на министрите на образованието, на която ще бъде разисквана усложняващата се обстановка и ще бъдат създадени съответните ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР