Швейцарските власти преустановиха регистрацията на някои модели нови автомобили на

...
Швейцарските власти преустановиха регистрацията на някои модели нови автомобили на
Коментари Харесай

Швейцария спря продажбата на някои дизелови модели Mercedes и Porsche

Швейцарските управляващи преустановиха регистрацията на някои модели нови коли на Mercedes-Benz и Porsche с дизелови мотори. Причината е, че моторите им не дават отговор на екологичните условия, оповестява Automotive News.

Под възбраната попадат миниванът Mercedes-Benz Vito с 1.6-литров мотор, както и кросоувърите Porsche Macan и Cayenne, оборудвани с мотори надлежно от 3.0 и 4.2 литра. Забраната за регистрация визира коли, които ще бъдат импортирани в страната след 17 август. Машините, въведени в базата данни преди тази дата, могат да бъдат експлоатирани, само че моторите им би трябвало да бъдат модифицирани.

 Германия се разделя с дизеловите коли?
Германия се разделя с дизеловите коли?

Все по-малко германци купуват коли с дизелов мотор

Това не е първият път, когато модели на Porsche попадат под възбрана за регистрация. През юни стана известно, че немската марка е била принудена да спре европейските продажби на нейни коли заради несъответствието с новите екологични стандарти, влезнали в действие в Европейски Съюз.

 Започва инспекция в Porsche за нездравословните излъчвания на дизеловия V6
Започва инспекция в Porsche за нездравословните излъчвания на дизеловия V6

След изтекли резултати от самостоятелен тест

През 2017 година, немските управляващи не разрешиха регистрацията в страната на новия кросоувър Porsche Cayenne, оборудвани с 3-лилитров турбодизелов мотор V6. Причината бе потреблението на " лъжливи " логаритми, занижаващи действителното количество нездравословни излъчвания. Освен това министерството на превоза на Германия Porsche да изтегли в сервиза към 22 хиляди автомобила Cayenne с подобен мотор, с цел да бъдат снабдени с нов програмен продукт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР