Швейцарските власти обявиха днес края на съдебното производство срещу бившия

...
Швейцарските власти обявиха днес края на съдебното производство срещу бившия
Коментари Харесай

ФИФА свали делото срещу Сеп Блатер във връзка с музея в Цюрих

Швейцарските управляващи оповестиха през днешния ден края на правосъдното произвеждане против някогашния президент на ФИФА Сеп Блатер по обвиняването в корист на неприятното ръководство на музея на централата в Цюрих.

Офисът на държавния обвинител в Цюрих „ затвори престъпната процедура против двама някогашни членове на ФИФА по отношение на музея на централата “, се споделя в изказването. „ Разследването не удостовери съмнението в нарушение на отговорностите посредством незаслужено ръководство “, се прибавя в него.

ФИФА подаде престъпно недоволство през декември 2020 против някогашния началник на Международната футболна централа за „ престъпно неприятно ръководство “ по отношение на построяването на музея – план, отпред на който бе самият Блатер. В недоволството се твърдеше, че музеят е генерирал сметка от 500 млн. швейцарски франка (564 млн. долара), които вместо това е „ могло и трябвало да отидат за развиването на международния футбол “. При Блатер, ФИФА сподели, че е похарчила 140 млн. $ за възобновяване и реновиране на офис постройка и подписала „ неподходящ “ дълготраен контракт за наем над пазарните цени, който ще коства на организацията 360 млн. $ до датата на приключване през 2045 година.

Въпреки това, съгласно прокурора в Цюрих „ не е допустимо да бъде открито непозволено държание “. Музеят бе открит през 2016 от Джани Инфантино след избирането му за правоприемник на Блатер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР