Швейцарските кантони Женева и Во поставиха 2000 души, повечето от

...
Швейцарските кантони Женева и Во поставиха 2000 души, повечето от
Коментари Харесай

Женева постави под карантина 2000 души заради двама с Омикрон

Швейцарските кантони Женева и Во сложиха 2000 души, множеството от които деца, под карантина след определяне на два случая на новия вид на ковид Омикрон в интернационално учебно заведение, съобщи Ройтерс.

Женева - където има доста дипломати и където се намира централата на Световната здравна организация (СЗО), която предходната седмица дефинира разновидността Омикрон като " пораждащ безпокойствие ", по-рано удостовери един случай на новия вариант при човек, завърнал се от Южна Африка, и още един хипотетичен случай, обвързван с първия.

" След два доказани тази седмица случая на разновидността Омикрон, свързани с лица, посещаващи кампуса на Международното учебно заведение в Женева, кантоналните медицински служби на кантоните Во и Женева взаимно взеха решение да карантинират всички възпитаници и личния състав на кампуса за 10 дни ", оповестиха нощес здравните управляващи в Женева.

Швейцария записва няколко случая на новия вид Омикрон, популяризирали се в пет кантона, и наложи възбрана за пътувания от района на Южна Африка и условие за карантина за пасажери, идващи от 23 страни, в това число Япония, Англия и Канада.

Властите оповестиха, че 1600 от карантинираните в кантоните Во и Женева, са деца. Наред с учениците, техните родители и братя и сестри също ще би трябвало да си създадат тест за новия вид на ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР