Швейцарските избиратели са подкрепили на днешния референдум закона, на който

...
Швейцарските избиратели са подкрепили на днешния референдум закона, на който
Коментари Харесай

Швейцария подкрепи на референдум COVID сертификатите

Швейцарските гласоподаватели са подкрепили на днешния референдум закона, на който се основават COVID сертификатите и се ползват други ограничавания за противопоставяне на ковид, съобщи Агенция Франс Прес, представена от.

Малко след затварянето на изборните секции към 13 ч. агенцията Джи Еф Ес Берн (GFS Bern), която извършваше изследвания по време на акцията, предвижда, че гласуването със „ за “ върви към победа с получени 63% от гласовете.

" Спечелихме всички избори и референдуми през днешния ден в Швейцария. При изборна интензивност към 75%. 63% от швейцарците гласоподаваха за наложителни зелени документи ….внимание …ДО 2031 ГОДИНА ", разяснява в профила си Леа Коен, някогашен дипломат на България в Швейцария. По думите й единствено няколко села в най-изостаналия кантон Швиц са гласували масово срещу.

Днес в Швейцария се организира референдум за потреблението на документите. Допитването бе инициирано от съперници на Коронавирус документите - жителите бяха помолени да одобрят или отхвърли изменения в закона за битка с пандемията на ковид, с които от 13 септември в страната е в действие хигиеничен режим за достъп с QR кодове за посещаване на заведения за хранене, кина, басейни, фитнес центрове, огромни културни и спортни събития.

Швейцария е първата страна в света, в която издаването на такива документи бе подложено на всенародно гласоподаване. То бе придружено от напрежение - на няколко политици бе сложена полицейска защита, откакто бяха залети от вълна от обиди и даже смъртни закани.

Страната има закон  " За ограниченията за противодействие на пандемията ", който влезе в действие на 19 март 2021 година Зад референдума стоят три цивилен комитета и придвижвания, които се появиха по време на пандемията и нямат съответна партийна принадлежност.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР