Швейцарските гласоподаватели одобриха блокирането на базираните в чужбина сайтове за

...
Швейцарските гласоподаватели одобриха блокирането на базираните в чужбина сайтове за
Коментари Харесай

Швейцария затяга правилата за хазарта

Швейцарските гласоподаватели утвърдиха блокирането на основаните в чужбина уеб сайтове за залагания в референдум по отношение на нов закон за хазарта, предопределен да предотврати пристрастяването, заяви БГНЕС.
Над 72,9% от гласоподавателите излязоха в поддръжка на новия закон за
хазарта, демонстрират окончателните резултати, като също по този начин демонстрират, че единствено към една трета от гласоподавателите са дали своят вот.
Гласуването въплъщава смазващо проваляне на съперниците на закона, които събраха 50 000 подписа, нужни за смяна на закона посредством референдум, предупреждавайки, че рестриктивните мерки в интернет на закона съставляват сериозна опасност за свободите онлайн.
Швейцарското държавно управление споделя, че Законът за
хазарта, който към този момент е признат от двете камари на Народното събрание, актуализира законодателството за цифровата епоха, като в това време покачва отбраната против пристрастяването.
Законът, който се чака да влезе в действие през идната година, ще бъде измежду най-строгите в Европа, позволявайки единствено на
казина и игрални компании, сертифицирани в Швейцария, да оперират в страната, в това число и в интернет.
Това ще даде опция на швейцарските компании за първи път да оферират онлайн
хазарт, само че ще блокират главно задгранични компании от пазара.
Този аспект на закона в частност подтиква коалиция, формирана основно от младежките крила на разнообразни политически партии, с цел да инициира референдума.
Противниците подлагат на критика Берн в потреблението на " способи, почтени за властническа страна ", с мярка, която настояват, че е " цензура на интернет ".
" Това слага доста рисков казус ", сподели Лузиян Францини, съпредседател на младежкото крило на Зелените и началник на акцията против новия закон, пред Агенция Франс Прес преди гласуването.
Швейцарският министър на правораздаването Симонета Сомаруга обаче упорства, че това, че единствено " швейцарските компании " могат да продават
хазартни услуги, е " безусловно належащо ", с цел да се подсигурява, че всеки се придържа към строги правила, като блокиране на известни подвластни.
Според Addiction Switzerland към 75 000 души в дребната алпийска нация с население от 8,3 милиона души страдат от пристрастяване към
хазарта, което коства на обществото повече от половин милиард швейцарски франка (половин милиард долара) годишно.
Берн също желае всички доходи на сдруженията да бъдат облагани с налози в Швейцария, като приходите спомагат за финансирането на ограниченията против наркоманиите, както и на стратегиите за обществена сигурност и спорт и просвета.
Според държавното управление швейцарските комарджии харчат към 250 милиона швейцарски франка годишно в нерегулирани
залагания в чужбина, които не заплащат нищо в обществените каси.
Сомаруга сподели, че е необходим новият закон за
хазарта " с цел да спре това кръвотечение ".
Според организация GREA, която се занимава с пристрастяване, швейцарските компании за
хазартни игри и залагания са вкарали близо 1,7 милиарда швейцарски франка през 2016 година, от които повече от половината отиват за " публично положително ".
Но съперниците настояват, че Швейцария може да завоюва повече пари, като отпуска концесии на задгранични компании, които се съгласяват да бъдат контролирани и облагани с налози, и обвиняването е, че законът е най-вече огромен шанс за швейцарските
казина.
* Новината е актуализирана в 18:20ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР