Швейцарски учени се доближиха до откриването на еликсир на живота,

...
Швейцарски учени се доближиха до откриването на еликсир на живота,
Коментари Харесай

Учени определиха двата плода, които забавят стареенето

Швейцарски учени се приближиха до откриването на " балсам на живота ", тъй като клинично тестване сподели, че малините и нарът могат да забавят стареенето, заяви в. " Скотсман ".
Изпитанията потвърдиха сигурността на по-високи дози от съединението уролитин А, стимулиращо гените, които стопират възрастовото намаляване на мускулите. Това съединяване се синтезира в човешкото тяло при смилането на плодовете.

" Новите резултати, надграждащи предходните доклинични тествания, в действителност изясниха по какъв начин уролитин А може да промени радикално човешкото здраве ", сподели проф. Йохан Ауверкс от Федералното политехническо учебно заведение в Лозана.

Известно беше, че естественият метаболит уролитин А ускорява мускулите на възрастни опитни животни. Действието му беше доказано и с човешки модели. Сега учените потвърдиха подмладяващите му свойства в първите клинични тествания с хора, при които не бяха открити странични резултати.

В тестванията са взели участие към 60 възрастни доброволци, водещи застоял метод на живот. Те са получавали разнообразни дози синтезиран уролитин А за интервал от четири седмици - 250, 500 или 1000 мг на ден.

Дозите от 500 мг и 1000 мг са повлияли на генната експресия на митохондриите в клетките на скелетните мускули. Митохондриите получили тласък да основават повече мускули по същия метод като физическите извършения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР