Швейцарски учени се доближиха до откриването на „еликсир на живота“,

...
Швейцарски учени се доближиха до откриването на „еликсир на живота“,
Коментари Харесай

Ново откритие: два плода, които забавят стареенето и помагат срещу заседнал начин на живот

Швейцарски учени се приближиха до откриването на „ балсам на живота “, тъй като клинично тестване сподели, че малините и нарът могат да забавят стареенето , заяви вестник „ Скотсман “.
 Фонтанът на младостта съществува и идва непосредствено от природата в това шишенце (вземи го с 30% отстъпка сега) Edna предлага Фонтанът на младостта съществува и идва непосредствено от природата в това шишенце (вземи го с 30% отстъпка сега)
Изследванията са потвърдили сигурността на по-високи дози от съединението уролитин А, стимулиращо гените, които стопират възрастовото намаляване на мускулите. Това съединяване се синтезира в човешкото тяло при смилането на плодовете, описват от Vesti.bg.

„ Новите резултати, надграждащи предходните доклинични тествания, изясниха по какъв начин уролитин А може да промени радикално човешкото здраве “ - сподели проф. Йохан Ауверкс от Федералното политехническо учебно заведение в Лозана.

Известно беше, че естественият метаболит уролитин А ускорява мускулите на възрастни опитни животни. Действието му беше доказано и с човешки модели. Сега учените потвърдиха подмладяващите му свойства в първите клинични тествания с хора, при които не бяха открити странични резултати.

 възрастни хора дядо баба iStock

В тестванията са взели участие към 60 възрастни доброволци, водещи застоял метод на живот.

Те са получавали разнообразни дози синтезиран уролитин А за интервал от четири седмици - 250, 500 или 1000 мг на ден. Дозите от 500 мг и 1000 мг са повлияли на генната експресия на митохондриите в клетките на скелетните мускули. Митохондриите получили тласък да основават повече мускули по същия метод като физическите извършения.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР