Швейцарски прокурори във вторник призоваха президентът на Пари Сен Жермен

...
Швейцарски прокурори във вторник призоваха президентът на Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Прокурори поискаха затвор за собственика на ПСЖ

Швейцарски прокурори във вторник приканиха президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи и някогашният вицепрезидент на ФИФА Жером Валке да влязат в пандиза за корупция по отношение на разпределението на телевизионни права за Мондиали.

Прокуратурата изиска 28-месечна присъда за Ал-Хелайфи, който е и президент на beIN Media, и три години за Валке, откакто техният правосъден развой в швейцарския град Белинзона отива към края си, съобщи локалната осведомителна организация Keystone ATS. Това е първият път, в който са поискани затворнически присъди в Европейски съд в каузи, свързани с няколко абсурда в международния футбол, макар че някогашни управителни лица от Америките получиха такива присъди в Съединени американски щати.

Швейцарският федерален престъпен съд на Белинзона съди Валке по две обвинявания, свързани с придобиване на пари. Ал-Хелайфи бе включен в първото обвиняване. Офисът на прокуратурата съобщи, че Валке е търсел помощта на Катар през лятото на 2003, с цел да си купи първокласна вила в Сардиния във време, когато beIN, телевизия, благосъстоятелност на Катар, преговаряла удължаването на медийните си права в Северна Африка и Близкия Изток за Световните шампионати през 2026 и 2030.

Общественият прокурор съобщи, че Ал-Хелайфи е придобил къщата за 5 млн. евро посредством компания, която била съвсем неотложно трансферирана на брата на един от околните сътрудници, преди да бъде налична за Валке. Двамата споделиха,че договорката е била „ персонална “ спогодба, нямаща общо с договора, подписан от beIN с ФИФА през април 2014.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР