Швейцарски федерални прокурори са изискали над 42 млн. франка (45

...
Швейцарски федерални прокурори са изискали над 42 млн. франка (45
Коментари Харесай

Съдят Credit Suisse за пране на пари, търсят връзка с българската наркомафия

Швейцарски федерални прокурори са изискали над 42 млн. франка (45 млн. долара) отплата от банката Credit Suisse като част от 14-годишно следствие на хипотетичния пропуск на финансовата институция да предотврати пране на пари от български наркокартел, съобщи БНР.

От обява на „ Зонтагс Цайтунг “ (Sonntags Zeitung) излиза наяве, че федералният престъпен съд на Швейцария е показал обвиняванията в отчет от 500 страници, в който се твърди, че банката изпитва „ съществени организационни дефекти “ в предотвратяването на прането на пари.

Швейцарски федерален прокурор твърди, че български наркокартел, управителен от някогашен герой, е подал към 55 милиона франка в банката Credit Suisse, като множеството от парите са били в куфари в насипно положение. Той е насочил в следствието си към някогашна служителка на Credit Suisse за ролята ѝ в аферата.

От банката описаха обвиняванията като „ безпочвени “ и обявиха, че някогашната ѝ  служителка е почтена “, излиза наяве от изказване представено от Блумбърг.

Делото стартира идната седмица и се чака да продължи 20 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР