Швейцарски екип установи, че в мъжката брада се съдържат повече

...
Швейцарски екип установи, че в мъжката брада се съдържат повече
Коментари Харесай

В мъжката брада има повече бактерии, отколкото в козината на кучето

Швейцарски екип откри, че в мъжката брада се съдържат повече бактерии, в сравнение с в козината на кучето, заяви изданието "Юропиън рейдиолоджи ".

Професор Андреас Гуцайт и неговите сътрудници от медицинския център Хирсланден са си сложили задачата да открият хигиенично ли е потреблението на скенери, предопределени за хора, за проучване на домашни любимци, най-често кучета. Подобна процедура смущава доста пациенти, защото се тормозят да не се заразят в томографа, където преди този момент е било преглеждано животно.

Екипът на проф. Гуцайт е направил подробни проучвания на микробиота на индивида и кучето. Специалистите анализирали проби от козината на 30 кучета от разнообразни породи. И ги сравнили с тези от брадите и устите на 18 мъже. Учените също анализирали количеството на микроби в томографи, където се преглеждат и кучета, и в такива, през които минават единствено хора.

Резултатите демонстрираха, че при всички мъже бактериалното натоварване е по-голямо, в сравнение с при животните. В мъжката брада са открити по-големи количества рискови за здравето бактерии. Такива патогени са открити при 7 от 18 мъже и единствено при 4 от 30 кучета. В устите на мъжете са открити повече микроби, в сравнение с в пастта на кучетата, само че с по-малка разлика. В "кучешките " скенери са открити доста по-малки натрупвания на бактерии, в сравнение с в употребяваните единствено от хора магнитно-резонансни уреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР