Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер написа нова страница в историята

...
Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер написа нова страница в историята
Коментари Харесай

Федерер загря за Уимбълдън с 10-та титла в Хале

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер написа нова страница в историята на тениса, откакто съумя да завоюва десета купа на шампионата от категорията " 500 " в Хале. С победа 7:6 (2), 6:1 над Давид Гофен, Федерер съумя да направи това, което пропусне да реализира предходната година, когато загуби от Борна Чорич. А оценката е номер 102 в кариерата на швейцареца, който е на единствено 7 трофеи от ATP от върха на Джими Конърс за най-вече титли в професионалния тенис на най-високо равнище. Освен това Федерер има 181 победи на трева, единствено 4 по-малко от Конърс и надали някой се съмнява, че този връх скоро ще е на швейцареца.
Победата значи и още нещо - че Федерер има късмет да бъде втори подложен в схемата за " Уимбълдън ", защото там схемата се реди освен по ранглистата, където номер 1 и номер 2 са Новак Джокович и Рафаел Надал, а и по достиженията на трева за избран интервал от време обратно.
Първият сет мина с огромни проблеми за Федерер - той изостана с 0:40 на собствен сервис при 2:2, само че съумя да се измъкне, освен това вкарвайки единствено 1 първи сервис при трите шанса за пробив, които имаше Гофен. Белгиецът, обаче, не съумя да осъществя отличните благоприятни условия при 15:40 и изключително 30:40, когато направи добър ретур, само че реши да се измести на форхенд и да играе по правата, вместо да го направи от бекхенд, като закъсня с мъничко и откри мрежата. След това, швейцарецът избави 0:30 и 15:30 при 3:3 и 4:4 гейма, с цел да се стигне до тайбрек. Там Федерер беше безсърдечен - 7:2 точки, нито една изгубена на негов сервис и последователно от под 50% първи начален удар той вдигаше непрекъснато нагоре индикаторът.
Във втория сет Гофен не устоя - той съобщи още първото си подаване в сета с двойна неточност, при третия късмет за Федерер изобщо в мача. Швейцарецът към този момент изглеждаше недостижим на сервис, а белгиецът взе единствено още един гейм до края на мача, като направи две следващи двойни неточности и още на първия мачбол с мълниеносен бекхенд накара другояче добре излезлия Гофен да сбърка, с което взе и купата. В последна сметка, швейцарецът направи 23 печеливши удара при 14 непредизвикани неточности, до момента в който съперникът му записа 14 печеливши удара и 29 непредизвикани неточности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР